- تاریخ: تیر ۲۷, ۱۳۹۶
- شناسه خبر: 5509
۸۶ درصد منابع آبی کشور را مصرف میکنیم
پیام ملت– مدیرعامل آب منطقهای زنجان گفت: این میزان مصرف به این معنی است که هماکنون در شرایط بحرانی قرار داریم. به گزارش پیام ملّت، یوسف رضاپور امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیتان اینکه باید از اضافه بردا ...
پیام ملت– مدیرعامل آب منطقهای زنجان گفت: این میزان مصرف به این معنی است که هماکنون در شرایط بحرانی قرار داریم.
به گزارش پیام ملّت، یوسف رضاپور امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیتان اینکه باید از اضافه برداشت از آبهای زیرزمینی جلوگیری شود، خاطر نشان کرد: پرکردن چاههای غیرمجاز و جلوگیری از اضافه برداشتهای چاههای مجاز میتواند موجب تغذیه ۳۵۰ میلیون متر مکعب تغذیه آبخوانها و بالا آمدن سطح آب زیرزمینی در هرسال منجر شود.
وی افزود: در صورت ایجاد این روند در طی کمتر از ۱۰ سال کل حجم اضافه برداشتهایی که در طول سالهای متمادی برداشت شده جبران شود.
به محدوده مطالعاتی زنجان در افت آبهای زیرزمینی بیان کرد: افت متوسط سالانه سطح سفره آب زیرزمینی در این محدوده برابر با ۵۵ سانتیمتر بوده به نحوی که کسری مخزن متوسط سالانه برابر با ۲۵ میلیون مترمکعب است.
رضاپور همچنین به محدوده مطالعاتی ابهر نیز اشاره و ابراز کرد: افت متوسط سالانه سطح سفره آب زیرزمینی در این محدوده برابر با ۱۴۲ سانتیمتر بوده به نحوی که کسری مثل متوسط سالانه برابر با ۴۷ میلیون مترمکعب است.
وی با بیان اینکه تغییر شرایط اقلیمی از یک سو و افزایش بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی از سوی دیگر منجر به وضعیت بحرانی آب زیرزمینی در کشور شده که استان زنجان نیز از این قاعده مستثنا نیست بیان کرد: در حال حاضر ۵ دشت از مجموعه ۷ استان ممنوع است.
مدیرعامل آب منطقهای زنجان گفت: امکان توسعه بهره برداری از این دشتها در حال حاضر وجود ندارد و در راستای کاهش بحران آب در استان زنجان اقدامات لازم برای شناسایی و برخورد قانونی از چاههای غیرمجاز شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در استان زنجان ۲ هزار و ۶۰۷ چاه غیر مجاز پر شده و با پر شدن این چاهها از مصرف ۱۵۰ میلیونمترمکعب آب صرفه جویی شده است.
رضاپور با اشاره به اضافه برداشت از چاههای غیرمجاز گفت: جلوگیری از اضافه برداشت چاههای غیرمجاز به تعداد ۳۵۷ حلقه و حجم آب صرفه جویی شده ۴۲ میلیون مترمکعب است.
وی گفت: در استان زنجان حدود ۱۶ هزار ۸۱۴ چاه حفر شده که از این تعداد از ۷ هزار و ۳۶۹ چاه پروانه بهره برداری ندارد.
وی با بیان اینکه به طور متوسط سالانه ۷۷ سانتیمتر سطح آبهای زیرزمینی کاهش می یابد گفت: افت آبها در برخی از دشتهای استان زنجان بالا است.
مدیرعامل آب منطقهای زنجان با اشاره به بحرانی بودن دشتهای استان زنجان گفت: وضعیت آبهای زیرزمینی در دشت ابهر و خرمدره بحرانی است.
وی خاطر نشان کرد: ۱۳ گروه گشت و بازرسی برای فعالیت در حوزه عملکرد استان و شناسایی و برخورد با تخلفات منابع آب فعال هستند.
رضاپور با اشاره به تهیه و نصب یک هزار و ۴۳۹ دستگاه هوشمند آب و برق بر روی چاههای کشاورزی استان زنجان افزود: ۳۰۵ دستگاه کنتور حجمی هوشمند نیز بر روی چاههای صنعتی نصب شد.
وی از پلمپ ۸۳۲ حلقه در استان زنجان گفت: با پلمپ شدن این تعداد چاه از مصرف ۳۱ میلیون متر مکعب آب صرفه جویی شد.
مدیرعامل آب منطقهای زنجان با اشاره به حجم فعلی آب سد تهم زنجان گفت: در حال حاضر حجم آب سد تهم ۴۷ میلیون مترمکعب بوده که ۱۴ درصد حجم آن کاهش یافته است.
وی افزود: سد گلابر نیز ۶۰ میلیون متر مکعب آب دارد و یک درصد حجم آن کاهش پیدا کرده است.
رضاپور خاطر نشان کرد: حجم آب سد کینه ورس نیز ۱۶ میلیون متر مکعب دارد و سد تالوار نیز ۶۵ میلیون متر مکعب حجم آن بوده و ۲۲ درصد نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه در سطح کشور ۶ هزار و ۹ دشت وجود دارد گفت: از این تعداد ۳۵۰ دشت وضعیت بحرانی دارد.
انتهای پیام/ع