- تاریخ: دی ۴, ۱۳۹۷
- شناسه خبر: 10392
پومسه بانوان زنجان، حامی مالی ندارد
پیام ملّت – بیش از یک دهه است که استان زنجان در پومسه بانوان حرف برای گفتن دارد. بانوان پومسه رو این دیار بارها در میادین مختلف داخلی و خارج در لباس تیم ملی برای کشورمان افتخار به ارمغان آورده اند و در این راه شاهد ...
پیام ملّت – بیش از یک دهه است که استان زنجان در پومسه بانوان حرف برای گفتن دارد. بانوان پومسه رو این دیار بارها در میادین مختلف داخلی و خارج در لباس تیم ملی برای کشورمان افتخار به ارمغان آورده اند و در این راه شاهد استقبال بی شمار از این رشته تکواندو بوده ایم.
به گزارش خبرنگار «پایگاه خبری – تحلیلی پیام ملّت»، در راس این افتخارها استاد« نگار مددخانی» جزوء نام هایی است که بارها با پیراهن تیم ملی و بعد از آن در قامت مربی تیم ملی نونهالان برای ایران صاحب افتخار شده است.
در واقع نقشی که او در گسترش و معرفی بیش از پیش پومسه بین دختران نونهال و نوجوان داشته بر کسی پوشیده نیست. دیروز و امروز شاهد درخشش شاگردان او در میادین مختلف ملی بوده ایم که وقتی پای صحبت شاگردانش می نشینیم، همه از او به نیکی یاد می کنند و دوست دارند باز هم، در تیم ملی کنارشان باشد، اما افسوس که انتخاب مربیان در رده های مختلف ملی دوره ای است.
سونا رزاقی، نرگس میناخانی،پرستو زینالی، زهرا سلیمانی و فاطمه سیدی جزوء نام هایی هستند که از زنجان در رده های مختلف ملی صاحب عنوان شده اند و نشان داده اند زیر سایه استادشان هنوز حرف برای گفتن دارند.
کسب عنوان سومی در لیگ یک کشوری تیم پومسه زنجان به مربیگری نگار مددخانی و کسب مدال طلا توسط سونا رزاقی در مسابقات جهانی تایوان بهانه ای برای گفتگو با آن ها شد:
در ابتدا مددخانی با اشاره به موفقیت های تیم پوسمه زنجان در سال های متوالی با اتکا به بازیکنان بومی می گوید: این افتخار در سال های گذشته و اکنون در حالی است که تیم ما حامی مالی ندارد و مجبور هستیم با تمامی کاستی ها تیم را روانه مسابقات کنیم.
وی با اشاره به وجود حامی مالی تیم های اول و دوم در رقابت های کشوری در سال جاری می افزاید: پارس گیت و معراج دو تیم تهرانی با پشتوانه مالی در این رقابت ها قدم گذاشته بودند و طبیعی بود که صاحب عنوان شوند. آن ها با بازیکنان جذب شده از سایر استان ها وارد رقابت ها شدند و در نهایت تیم زنجان با اتکا به بومی ها عنوان سوم را کسب کرد.
مربی تیم پومسه زنجان پیشرفت های بانوان پومسه رو استان در چند سال اخیر را یادآور می شود و ادامه می دهد: عملکرد ورزشکاران نشان از روند رو به جلو این رشته ورزشی دارد. برای نمونه کسب مدال جهانی توسط پرستو زینالی نشان داد که کسب مدال پومسه روهایی همچون سونا رزاقی، نرگس میناخانی و سایران بی حساب نبوده است. مددخانی استقبال از پومسه بانوان در زنجان را مطلوب ارزیابی می کند و یادآور می شود: این در شرایطی است که بنده به عنوان مربی هیچ گونه تبلیغی برای معرفی این رشته نداشته ایم. شاید در سال های گذشته کسب مدال های رنگارنگ در مسابقات آسیایی و جهانی باعث شد تا این همه استقبال از پومسه در زنجان شود.
مربی سابق تیم ملی متذکر می شود: البته در این راه نقش رسانه های حائز اهمیت است، به طوری که در پررنگ کردن و معرفی بیشتر افتخارات این رشته ورزشی قدم برداشته اند. اعتقاد دارم این رشته برای معرفی هنوز جا برای کار دارد و هنوز باید و شاید در شهرستان های استان معرفی نشده است.
وی در صحبت هایش به برگزاری استاژهای تکواندو در انزلی، قزوین، رشت و خوزستان اشاره می کند و با ابراز تاسف می گوید: استان ها دیگر برای رشد و ارتقاء پومسه برنامه ریزی کرده اند و از بنده بارها دعوت می کنند، اما در استان خودمان هنوز شهرستان ها سوت و کور حرکت می کنند.
مددخانی با یادی از گذشته ای که برای یاد گرفتن این رشته جدید سختی های راه را به جان خریده بود، بیان می کند: ما برای کسب مدال های رنگارنگ در میادین آسیایی و جهانی زحمت کشیده ایم و اکنون مزد زحمات مان را می بینیم. هنوز هم اعتقاد دارم برای کسب مدال باید تلاش کنیم و این یک اصل در کار ما است. در آن سال های شروع به کار، استاد عطایی، رئیس سابق هیات استان از ما حمایت کردند و در ادامه این حمایت ها تداوم داشت.
وی با اشاره به کسب مدال طلای سونا رزاقی در مسابقات آسیایی و دو مدال برنز پرستو زینال زاده در مسابقات جهانی بیان می کند: ادامه مسیر موفقیت ها باعث شده تا نگاه تخصصی به بحث آموزش داشته باشیم و هم اکنون در سالن مرادخانی شهرک اندیشه زنجان کلاس ها را دنبال می کنیم. علاوه بر این کلاس های آموزشی نیز در خانه تکواندو زیر نظر سونا رزاقی برگزار می شود.
زحمات استاد
ملی پوش تکواندو که اخیرا صاحب مدال طلا در مسابقات جهانی شده است، موفقیت های پومسه بانوان استان زنجان را مرهون تلاش های استادش می داند و می گوید: مددخانی برای رشد و معرفی پومسه در زنجان زحمات زیادی کشیده است و اکنون شاهد به بار نشستن زحمات هستیم.
سونا رزاقی که سال ها در رده های مختلف تیم ملی حضور داشته است، بیان می کند: حمایت مربی از تیم یک ضرورت است که این امر در تیم پومسه محقق شده است و این در حالی است که ما از نبود حامی مالی رنج می بریم. البته این امر موجب ناامیدی تیم نشده است و متکی به خودمان بوده ایم.
وی حمایت های اولیا تکواندوکاران را از تیم در اعزام به مسابقات را یادآور می شود و ادامه می دهد: اگر بخش خصوصی وارد سرمایه گذاری در ورزش شود بالطبع نتیجه گیری تیم بیشتر خواهد شد.
رزاقی در این باره بیان می کند: بارها برای ورود اسپانسر به پومسه بانوان با مربی تیم وارد مذاکره شده ایم که متاسفانه راه به جایی نرسیده است. متاسفانه در استان زنجان بین صنعت و ورزش رابطه ای وجود ندارد و این یک گرهی است که هنوز باز نشده است.
این مربی با اشاره به حضور سال قبل تیم زنجان به نام شهرداری در رقابت های کشوری و کسب کاپ بیان می کند: با و.جود اینکه به نام شهرداری در رقابت ها شرکت کردیم، متاسفانه حامی تیم هیچ گونه حمایتی از ما نکرد و جالب اینکه حاضر نشدند کاپ را بگیرند.
وی با اعلام اینکه در این رقابت ها ۲۶ میلیون تومان از هزینه های مربی و خود بازیکنان در رقابت های لیگ برتر شرکت کرده بودیم، می گوید: رایزنی ها و نامه نگاری های هیات استان با شهرداری بی نتیجه بود. با این وجود شهرداری زنجان و شورای اسلامی شهر به تعهدات مالی خود در قبال تیمی که به نام آن در رقابت ها شرکت کرده بودیم، عمل نکرده است.
به گفته رزاقی، این در شرایطی است که در برخی از استان ها بخش خصوصی یک پای ثابت ورزش است و ورزشکاران حمایت مادی می شوند و این در بالا بردن انگیزه تیمی تاثیر دارد.
ملی پوش باسابقه تیم ملی گرایش به سمت پومسه را در زنجان چشمگیر می داند و می گوید: همین نگاه به ورزش بخصوص تکواندو موجب شده تا کلاس ها به دو شکل آموزشی و تخصصی برگزار شود. از بین نفرات، برای حضور در کلاس تخصصی غربالگیری می کنیم تا آموزش های تخصصی را در سالن دیگری دنبال کنند. این مسیر موجب می شود تا پومسه روهای قدری را برای حضور در میادین تربیت کنیم.
وی که از سال ۲۰۱۰ عضو ثابت تیم ملی است، با اشاره به برنامه ریزی سایر استان ها برای ارتقاء جایگاه خود عنوان می کند: در استان زنجان به جز مرکز استان و ابهر پومسه چندان مشتری ندارد، هر چند در کیوروگی فعالیت هایی در سایر شهرستان ها می شود.
۱۱۰/ق