- تاریخ: اسفند ۱۳, ۱۳۹۸
- شناسه خبر: 12966
تلخ و شیرین رشته پرستاری درروزهای کرونایی
پیام ملّت– پرستاری شغلی خطیر است که با تمام سختی هایی که دارد اما زمانی که سلامتی برای بیماری به ارمغان می آورد، تمام مشکلات و تلخی کار با طعم شیرین و لذت بخش جایگزین می شود و به اعتقاد این قشر و با امید به خ ...
پیام ملّت– پرستاری شغلی خطیر است که با تمام سختی هایی که دارد اما زمانی که سلامتی برای بیماری به ارمغان می آورد، تمام مشکلات و تلخی کار با طعم شیرین و لذت بخش جایگزین می شود و به اعتقاد این قشر و با امید به خدا کرونا ویروس نیز شکست خواهد خورد.
به گزارش «پایگاه خبری- تحلیلی پیام ملت» پنجم جمادی الاول در تاریخ ایران اسلامی برای احترام هرچه بیشتر به حضرت زینب (س) که همچون فرشته ای از اسیران و خانواده خویش پرستاری می کرد به نام روز پرستار نامیده شده است، شغلی که افراد وارد شده در این حرفه درد بیمار را درد خود می دانند و از انجام هیچ خدمتی برای بهبود حال بیماران دریغ نمی کنند.
برای این که با شیرینی ها و سختی های این شغل پر زحمت آشنا شوم و از التهاب خبرهای موجود در این روزها که کرونا ویروس ذهن و فکر و جسم افراد را درگیر کرده است سراغ یکی از پرستاران بیمارستان های شهر رفتم.
خانم محمدی یکی از پرستاران بیمارستان های شهر زنجان است که شیرینی کار پرستاری را بیش تر از تلخی آن می داند و معتقد است: شیرینی این شغل هر چند که سخت باشد بر تلخی های حادث شده از وضع و حال بیماران، مشکلات معیشتی، عدم استخدام های دولتی پیشی دارد، هر زمان که اوضاع بیماری بهبود می یابد و خوشحالی بیمار و همراه اش اوج می گیرد تمام مسائل شاید در عرض یک لحظه فراموش می شود و درد ها التیام می یابد.
وی با بیان این که، الگوی پرستاران حضرت زینب (س) است و امیدوارم تمام افراد خدمت گذار در این حرفه با صداقت و دلسوزی هر چه تمام تر به وظیفه خطیر خود عمل کنند گفت: پرستار خوب پرستاری است که با عشق و علاقه کار خود را انجام دهد و دلسوز واقعی برای بیمار باشد، از سویی دیگر روحیه شاداب پرستار بسیار اثر گذار بر روحیه بیمار است و می تواند در تحمل وضعیت بیماری و درمان به بیمار کمک نماید.
محمدی ادامه داد: بیش ترین شیرینی این کار در شنیدن صدای نوزاد تازه متولد شده ای است که برای درک آغوش مادرش تقلا می کند و دستان ریز و کوچکش در دستان و گونه اش گونه های مادر را لمس می کند دیدن چنین لحظاتی برای پرستاران به قدری لذت بخش و امید دهنده است که تا ساعت ها این حس مادر و فرزندی از حافظه کوتاه مدتت پاک نمی شود.
به گفته وی، تلخ ترین لحظه ها برایت موقعی نمود می یابد و سنگینی نفس برایت زمانی هویدا می شود که نتوانی اقدامی برای بیمار انجام دهی، کودکان و جوانان، مادران و نوزادانی گاها با حوادثی که ایجاد می شود برای دل کندن از دنیا عجله می کنند و ماندگاری این حوادث در ذهنت آرامش روحی این کادر درمانی را بر هم می زنند و همیشه در این آرزو که کاش دستان قدرتمندی داشتم و می توانستم مقابل مرگ بیمارم بایستم هر لحظه از ذهن، خیال و رویایت می گذرد، اما این تقدیر خداوند است و نمی توان هیچ قدمی در راه سرنوشت برداشت.
وی با اشاره به این که مدتی در اورژانس بیمارستان افتخار خدمت داشته گفت: بدترین نوع حوادثی که در این بخش دیده ام افراد مجروحی بوده که با تصادفات جراحات و صدمات جدی برداشته است و متاسفانه در برخی مواقع نیز بیمار در همان بدو ورود به بیمارستان به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست داده است اما در این بین همیشه عده ای هم بوده اند که با کمک کادر پزشکی و درمان نجات یافته اند و خانواده این افراد تشکر و دعای خیر برایمان داشته اند که تمام خستگی ها و خاطرات تلخ را التیام می بخشد.
محمدی در ارتباط با مشکلات این رشته در مورد میزان حقوق، دریافت مسکن، استخدام شدن در بیمارستان یاد آور شد: کارانه های پرستاران در مواقعی با تاخیر چند ماهه پرداخت می شود و همین موضوع موجب می گردد تا بعد از چند ماه، پرداختی ها واقعا ارزشی نداشته باشد، از سویی دیگر تعداد نیروی پرستار در بیمارستان ها کم تر از حد مورد نیاز است همین موضوع موجب می شود تا یک نفر در یک شیفت انجام وظیفه در عوض چند نفر به بیماران خدمات ارائه دهد.
این پرستار با تاکید بر این که، یکی از مهم ترین مشکلات این شغل شیفت های پر حجم کاری است، خاطر نشان کرد: پرستاران مجبورند در هر شیفت به ۱۲ بیمار رسیدگی کنند در صورتی که مطابق با استاندارد ها باید هر پرستار دو یا حداکثر سه بیمار را تحت پوشش قرار دهد.
محمدی بهترین زمان خدمت دهی پرستاران در یک شیفت ۶ تا حداکثر ۸ ساعت دانست و گفت: اما گاها پرستاران به ناچار باید ۱۲ ساعت یا حتی بیش تر در بیمارستان حضور داشته و خدمت رائه دهند، گفت: با افزایش یافتن ساعت کاری مطمئنا کیفیت خدمت ارائه شده کاهش می یابد که گاها ممکن است از فرط خستگی پرستار، در روند درمان بیمار نیز اشتباه کند و مشکلی برای بیمار ایجاد شود.
محمدی همچنین با اشاره به این که این قشر حمایتی از لحاظ تسریع درمان بیماری خود و خانواده در مراجعه به پزشک، کلینیک و پرداخت هزینه های پایین تر ندارند، تصریح کرد: ما نیز همچون سایر بیماران در جاده پر پیچ وخم نوبت دهی، درمان و پرداخت هزینه های سرسام آور قرار داریم این دردی است که پرستاران دچار مشکل در بهبود روند بیماری خود دارند که می تواند در دراز مدت در روند درمان بیماران تاثیری منفی بگذارد.
این پرستار با تاکید بر این که با امید به خدا در درجه اول و در مرحله های بعدی با توجه و رعایت اصول بهداشتی و در نهایت با کمک کادر درمان مشکل به وجود آمده در مورد کرونا ویروس را هم پشت سر خواهیم گذاشت عنوان کرد: پرستاران و کادر درمان همچون گذشته با جان و دل در راستای کمک به بیماران احتمالی مبتلا به کرونا ویروس تلاش خواهند کرد و قطعا موفق شده و کرونا ویروس را شکست خواهیم داد.
امارئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز در ارتباط با پرستاران و مشکلات مختلفی که این قشر مواجه هستند، معتقد است: در جامعه امروز کشور ما با اعمال تحریم ها با مشکلات اقتصادی زیادی روبه رو شده است که تامین منابع مورد نیاز برای رفع مشکلات این حرفه، با دشواری مواجه شده است از سویی دیگر واحد دانشگاهی در پرداخت کارانه ها با تاخیر چندین ماه و کمبود نیروی انسانی مواجه است و مهم این است که فعالیت پرستاران در حوزه موسسه های خیریه و سازمان های مردم نهاد بیش از گذشته شده است.
به گفته قزلباش : کادر پرستاری با مشکلات عدیده ای مواجه است اما این موضوع نتوانسته بر کیفیت خدمت رسانی به گروه های هدف اثر منفی بگذارد به عبارتی دیگر در سطح جهان کیفیت ارتقای خدمات درمانی به نسبت معقولانه پرستار به تخت تاکید دارد که تحقق این امر مهم در کشور و این استان نیز به طور طبیعی به ارائه بهتر خدمات به گروه های هدف منتهی می شود با این وجود با تمام محدودیت ها و مشکلات کادر درمان به وظیفه خطیر خود عمل می کند و کوتاهی در ارائه خدمات ندارد و باید با همکاری مشکلات حل شود تا کیفیت و کمیت ارائه خدمات بالاتر رود.
و اما در این روز های پر التهاب که خبرهای ویروس کرونا و درگیر شدن اقشار جامعه لرزه بر تن هر انسانی می اندازد این پرستاران و کادر درمان هستند که جهت ارائه خدمت به مردم و درمان آن ها از هیچ کمکی فرو گذار نمی کنند و جان بر دست آماده خدمت رسانی به مردم و بیماران هستند و می شود گفت روز پرستار تنها مختص یک روز نیست و نباید تنها در یک روز قدر دان زحمات این قشر عزیز بود و لحظه به لحظه باید این روز را برای این افراد جشن گرفت./ب