• تاریخ: اسفند ۱۵, ۱۳۹۵
  • شناسه خبر: 4247

جبران عقب ماندگی در گیاه گندم با مدیریت بهینه

پیام ملت– معاون سازمان حفظ نباتات کشور گفت: با مدیریت بهینه تغذیه و مدیریت اصولی و بهینه مرحله داشت و بویژه کنترل عوامل خسارت زا می توان بخش قابل توجهی از عقب‌ماندگی رشدی در گیاه گندم را جبران کرد. معاون سازمان حفظ ...

پیام ملت معاون سازمان حفظ نباتات کشور گفت: با مدیریت بهینه تغذیه و مدیریت اصولی و بهینه مرحله داشت و بویژه کنترل عوامل خسارت زا می توان بخش قابل توجهی از عقب‌ماندگی رشدی در گیاه گندم را جبران کرد.

معاون سازمان حفظ نباتات کشور در همایش ” تاب آوری تولید گندم” با بیان اینکه طی سال زراعی جاری حجم بارش ها به اندازه نرمال و یا حتی به مقدار جزئی نیز بیش تر از میانگین کشوری بوده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه پراکنش زمانی بارش ها مناسب نبوده و این موضوع تنش هایی را در مراحل رشدی گیاه گندم و بویژه زراعت دیم در سطح کشورمان ایجاد کرده است.

یحیی ابطالی به برگزاری همایش «تاب آوری تولید گندم» در استان زنجان اشاره کرد و گفت: این همایش در استان زنجان برگزار شده است تا محققان و صاحب نظران راهکارها و سیاست های مدیریتی برای افزایش بهره وری از نهاده های مورد استفاده را در اختیار کارشناسان شبکه های مراقبت و کشاورزان قرار دهند.

معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور اهمیت و لزوم مدیریت آفت سن در مزارع گندم را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: خوشبختانه طی سه سال گذشته در این زمینه در کشور و بویژه استان زنجان توفیقات بسیار خوبی حاصل شده است به طوری که متوسط سن زدگی گندم به کم تر از نیم درصد کاهش پیدا کرده است.

ابطالی با تاکید بر اینکه «مدیریت علف های هرز» اقدام مهم دیگری است که نقش بسیار تعیین کننده ای در جبران عقب‌ماندگی رشدی در گیاه گندم خواهد داشت، افزود: در این راستا همچنین مدیریت بهینه تغذیه و مصرف متناوب تقسیطی کود اوره بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مشکلی از نظر سطح سبز مزارع گندم وجود ندارد و بیش تر جبران عقب ماندگی رویشی گیاه گندم مطرح است، بیان داشت: گیاه گندم هم اکنون در اکثر مناطق کشورمان باید در مرحله پنجه‌زنی بود درحالیکه هنوز در مرحله دو سه برگی است.

معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشورعنوان کرد: پیش بینی بارش های نرمال در روزهای باقی مانده اسفند ماه و فروردین و اوایل اردیبهشت ماه و از طرفی دما نیز یک درجه از نرمال بالاتر خواهد بود به طوری شرایط برای بهره‌وری بهتر نهاده ها فراهم می شود.

ابطالی سطح مبارزه علیه سن گندم طی سال زراعی گذشته در سطح کشور را ۲ میلیون و ۸۰ هزار هکتار عنوان و تصریح کرد: ۹۸ هزار هکتار از این سطح مربوط به استان زنجان بوده است.

وی اضافه کرد: سال زراعی گذشته همچنین ۳.۵ میلیون هکتار علیه علف های هرز، حدود ۶۰ هزار هکتار علیه بیماری زنگ زرد و ۶۰۰ هزار هکتار علیه کل عوامل بیماری زا و آفت غیر سن در سطح کشور عملیات مبارزه انجام گرفت به طوری که این عملکرد در مبارزه با آفات و بیماری ها و سایر عوامل خسارت زا، از شاخصه های اساسی در خودکفایی گندم و همچنین کیفیت و سلامت محصول تولیدی بوده است.

معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور بیان داشت: در سال زراعی جاری نیز برنامه مدیریت علف‌های هرز در سطح ۳.۵ میلیون هکتار، کنترل بیماری ها و آفت غیر سن در سطح حدود ۶۰۰ هزار هکتار و مقابله و کنترل آفت سن نیز در سطح ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار پیش بینی شده است.

 

انتهای پیام/ع

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست