• تاریخ: اردیبهشت ۳, ۱۳۹۷
  • شناسه خبر: 6776

جشنواره غذای اکو ۱۱ اردیبهشت آغاز به‌کار می‌کند

پیام ملّت – مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان از آغاز جشنواره اکو در ۱۱ اردیبهشت ماه خبر داد. یحیی رحمتی گفت :  به دلیل ظرفیت‌های وجود در زنجان توانستیم این شهر را از معبر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل کنیم. وی موقعی ...

پیام ملّت – مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان از آغاز جشنواره اکو در ۱۱ اردیبهشت ماه خبر داد.

زنجان| جشنواره غذای اکو 11 اردیبهشت آغاز به‌کار می‌کند

یحیی رحمتی گفت :  به دلیل ظرفیت‌های وجود در زنجان توانستیم این شهر را از معبر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل کنیم.

وی موقعیت جغرافیایی استان زنجان را مهم ارزیابی کرد و افزود: استان زنجان به خاطر منطقه جغرافیایی که دارد می‌تواند شمال به جنوب و غرب به شرق را به هم متصل کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان افزود: این موقعیت جغرافیایی استان زنجان هم می‌تواند محاسن و معایبی داشته باشد که ما باید بتوانیم از محاسن آن به خوبی استفاده کنیم.

وی لازمه تبدیل شدن استان زنجان به مقصد گردشگری را تعریف بسته کامل سفر در بازه زمانی مشخص دانست و گفت: فقط مقصد گردشگری بودن کافی نیست و باید سایر بسترها فراهم شود.

رحمتی از ورود بیش از ۴۰۰ هزار نفر گردشگر در ایام نوروز به استان زنجان خبر داد و گفت: میزان توقف گردشگر در استان باید اقتصادی شود تا رونق و حضور مفید گردشگر حس شود.

وی از اهداف خود برای بالا بردن اقامات گردشگران در استان سخن گفت و افزود: باید بتوانیم مدت اقامت گردشگران را در استان زنجان بالا ببریم تا رشد اقتصادی را شاهد باشیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه دولت‌ها صنعت‌گردشگری را به عنوان وسیله عادلانه ثروت می‌دانند، تصریح کرد: برگزاری جشنواره‌های مختلف و بازدید از مراکز تاریخی و شهر از جمله مواردی است که می‌تواند سبب طولانی شدن اقامت گردشگران شود‌.

وی با بیان اینکه ما فعلا به این آمار گردشگران در استان راضی نشده‌ایم، گفت: این آمار کف انتظار ما نیست و باید تلاش بیشتری کنیم.

رحمتی با بیان اینکه کل بازدید کننده خارجی گنبد سلطانیه در سال ۹۱ فقط ۹۸۶ نفر بود، تصریح کرد: این رقم را به بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر در سال گذشته رساندیم.

وی ظرفیت گردشگری گنبد سلطانیه را بسیار بالا دانست و تصریح کرد: آمار بازدید از گنبد را می‌توانیم بیشتر از این افزایش دهیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان از افزایش درآمد موزه‌های استان زنجان سخن گفت و افزود: درآمد موزه‌ها از ۶۰‌ میلیون تومان به بیش از ۷۰۰ میلیون تومان رسیده است‌ و این عدد انتظار ما نیست و باید بیشتر از این تلاش کرد.

رحمتی در ادامه به توانمندسازی جوامع میزبان تاکید فراوان کرد و افزود: باید جوامع میزبان را توانمند کنیم تا آن‌ها به خوبی از وظایف خود در مقابل گردشگران آگاه شوند تا رشد اقتصادی در آن شهر خود را نشان دهد.

وی از رشد سالن غذاخوری در شهر سلطانیه خبر داد و افزود: باید مردم میزبان باید از موقعیت‌ها همانند رشد گردشگری به خوبی استفاده کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان در ادامه گفت: متاسفانه در حال حاضر نتوانستیم میزان اقامت گردشگران در شهر سلطانیه را افزایش دهیم و باید این مورد در دستور کار قرار گرفت.

راه‌اندازی خانه‌های بوم‌گردی

وی از راه‌اندازی ۳۸ خانه بوم‌گردی در استان زنجان خبر داد و گفت: یکی از روش‌های اقتصادی برای اهالی راه‌اندازی خانه بوم‌گردی است.

رحمتی در مورد عدم بلیط فروشی در معبد داش کسن گفت: باید قبل از بلیط فروشی برخی زیرساخت‌ها و امکانات را در آن محل فراهم کرد و این کار در دستور کار است.

این مقام مسئول رشد ۱۸ درصدی بازدید از جاذبه‌های گردشگری استان را عالی توصیف کرد و افزود: آمار بازدید از گنبد سلطانیه در ایام نوروز و تعطیلات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸ درصد افزایش یافته است.

وی گریزی به برگزاری جشنواره اکو کرد و گفت: این جشنواره در روزهای ۱۱ اردیبهشت تا ۱۳ اردیبهشت برگزار خواهد شد.

رحمتی از آمادگی ۱۳ کشور برای حضور در این جشنواره سخن گفت و تصریح کرد: هشت گروه استان‌ها همانند ایلام، اهواز، کردستان و خراسان در این جشنواره حضور خواهند داشت و غذاها و رسم و رسوم‌های خود را ارائه خواهند داد.

وی با بیان اینکه چهار سفیر کشورهای خارجی در ایران برای حضور در این جشنواره اعلام آمادگی کردند، ابراز کرد: سفیر بلغارستان شخصا در این‌ جشنواره آشپزی خواهد کرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان در ادامه به برگزاری جشنواره صنایع دستی ملی همزمان با جشنواره اکو اشاره و عنوان کرد: در این جشنواره صنایع دستی اقلامی به نمایش گذاشته خواهد شد که در حوزه غذا و آشپزخانه هستند.

وی با بیان اینکه امسال سال حمایت از کالای ایرانی توسط مقام معظم‌ رهبری نامگذاری شده است، ابراز کرد: به خاطر همین منظور علاقه‌مند هستیم صنایع دستی ایرانی را عرضه و خرید این نوع لوازم را در جامعه نهادینه کنیم.

رحمتی با بیان اینکه صنایع دستی یکی از اصیل‌ترین کالاهای ایرانی و دارای شناسنامه جغرافیایی است، تصریح کرد: صنایع دستی زنجان در دوران رشد خود است و امروزه وضعیت خوبی را دارد.

وی با ابراز خرسندی از رشد و فروش زیاد صنایع دستی زنجان در خارج از مرزهای استان گفت: صنایع دستی زنجان رتبه نخست صنایع فلزی کشور را در کنار استان‌های اصفهان در دست دارد.

این‌ مقام مسئول با اشاره‌ به فروش صنایع‌دستی استان زنجان در ایام نوروز تا ۱۷ فرودین و خاطرنشان کرد: آمار فروش در ۴۱۴ فروشگاه ۶۸ میلیارد و ۳۴۵ میلیون ریال بوده است.

وی‌افزود: آمار فروش صنایع دستی در ۲۲ بازارچه یک میلیارد و ۸۰۶ میلیون ریال است.

رحمتی با بیان اینکه در سال ۸۹ فقط ۱۸ نفر در صنعت مس استان زنجان فعالیت داشتند، خاطرنشان کرد: این رقم تا اواخر سال گذشته به بیش از ۹۰۰ نفر رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۱ فقط حدود ۷۶ فروشگاه عرضه صنایع دستی در سطح شهرستان زنجان وجود داشت ولی امروزه این رقم به ۳۸۷ فروشگاه رسیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان در پایان با تشکر از تمام اقشار برای کمک به افزایش گردشگری گفت: از تمام مردم خواهشمندیم نکات مثبت استان زنجان را بازگو کنند.

*گفت‌وگو از فرید حائری خبرنگار تسنیم

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست