- تاریخ: تیر ۱۶, ۱۳۹۷
- شناسه خبر: 7316
مبارزه با قاچاق به عزم همگانی نیاز دارد
پیام ملّت – نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، گفت: مبارزه قاطع با قاچاق کالا و ارز به تولید جان دوباره می بخشد. سید مرتضی خاتمی با اشاره به اینکه پدیده شوم قاچاق به عنوان عامل ضربه به تولید و اشتغال شناخ ...
پیام ملّت – نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، گفت: مبارزه قاطع با قاچاق کالا و ارز به تولید جان دوباره می بخشد.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری خانه ملّت،افزود: اغلب کالاهای قاچاق از جمله پوشاک ، پارچه ، چای ، برنج، سیگار، دارو ، لوازم آرایش و لوازم خانگی مزیت تولید در داخل را دارند و با قاچاق ، تعطیلی کارخانجات ، کاهش تولید ناخالص داخلی و بیکاری رقم می خورد . ضمن اینکه بابت کالاهای قاچاق ، عوارض و مالیاتی جهت تامین درآمد های کشور به دولت پرداخت نمی گردد.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، با تاکید براینکه درجهت کاهش قاچاق بایست عارضه یابی کرد، اظهار داشت: براساس راهکارهای کارشناسی با این پدیده ای که ماهیت اقتصادی دارد مقابله کرد . هزینه بالای تولید و تجارت، توان رقابت را از بخش تولید سلب می کند که در این راستا دولت را مجبور به تعیین تعرفه بالا برای واردات می کند و این خود باعث توجیه قاچاق و افزایش آن می شود . از سوی دیگر طولانی بودن فرایند ترخیص کالا گاه با وجود تعرفه های ناچیز ، قاچاق را توجیه پذیر می نماید .
خاتمی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: تاکید ایشان بر آتش زدن کالای قاچاق نشانگر شوم بودن این پدیده و لزوم مبارزه قاطع با آن است . البته مبارزه با دانه درشتها و قاچاق سازمان یافته باید در الویت باشد . کوله بری و ته لنجی محل معیشت اقشار مختلف مردم مرزنشین است و انشالله با تدابیر مناسب و ایجاد اشتغال بر پایه تولید صادرات محور ، مناطق مرزی شاهد تغییر رویکرد به تولید و کسب درآمد های ارزی به کشور باشد .
وی افزود: افزایش شفافیت قوانین و توجه به بهبود فضای کسب و کار به همراه اقدامات فرهنگی مناسب برای مصرف کالاهای ایرانی از یک سو و برنامه ریزی مناسب در جهت افزایش کیفیت کالای ایرانی از سوی دیگر می تواند انگیزه های قاچاق را کاهش داده و استفاده از کالای ایرانی با کیفیت را نهادینه نماید .
نائب رئیس کمیسیون بهداشت در پایان خاطر نشان ساخت: راه اندازی کامل سامانه جامع تجارت و اتصال سامانه گمرک ، حمل و نقل ، شناسه کالا ، مجوزات ، بیمه و … به همدیگر می تواند رهگیری کالا ها را مقدور سازد و از قاچاق جلوگیری نماید . البته مهمترین نیاز مبارزه با قاچاق ، تعامل و همکاری همه سازمان ها و ارگانهای مختلف ومشارکت بیش از پیش مجلس ، دولت و قوه قضائیه می باشد . امید است با تصویب اصلاحیه قانون مبارزه با قاچاق ارز (مصوب سال ۹۲) مفاد قانونی لازم برای مبارزه قاطع و کارشناسی دراختیار مجریان قرار گیرد .