- تاریخ: اسفند ۲۴, ۱۳۹۸
- شناسه خبر: 13245
چه کسانی مشمول تعویق اقساط وام قرض الحسنه می شوند؟
پیام ملّت– بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مصادیق کسب و کارهایی که مشمول سه ماه تعویق اقساط وامهایشان خواهند بود را اعلام کرد. به گزارش «پایگاه خبری- تحلیلی پیام ملّت» بعد از شیوع ویروس کرونا که تبعات خاص خود را به ...
پیام ملّت– بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مصادیق کسب و کارهایی که مشمول سه ماه تعویق اقساط وامهایشان خواهند بود را اعلام کرد.
به گزارش «پایگاه خبری- تحلیلی پیام ملّت» بعد از شیوع ویروس کرونا که تبعات خاص خود را به همراه داشته و کسبوکارهای زیادی را تحت تاثیر قرار داد، نگرانیهایی بابت تأمین هزینههای مردم و از سوی دیگر پرداخت بدهیها به ویژه به شبکه بانکی به همراه داشت، این در حالی بود که با مصوبه شورای پول و اعتبار در راستای حمایت از کاربران شبکه بانکی و به ویژه فعالان اقتصادی در رابطه با بازپرداخت تسهیلات پرداختی آنها تصمیماتی اخذ شد.
از جمله مهمترین تصمیمهای گرفته شده این است که برای صاحبان کسبوکارها به ویژه کسبوکارهای کوچک که به دلیل شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا متضرر شده و با مشکلات مالی مواجه شدهاند اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی که مصادیق آن در مصوبه دولت تعیین خواهد شد، اقساط آن به مدت سه ماه از اسفند تا اردیبهشت ماه به تعویق می افتد، همچنین اقساط وامهای قرضالحسنه کلیه اشخاص نیز شامل این طرح میشود.
با این حال در پی مصوبه شورای پول و اعتبار در خصوص کمک به صاحبان کسب و کارهایی که به دلیل شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا با مشکلاتی مواجه شدهاند، مصادیق کسب و کارهای مشمول که به تصویب کمیته منتخب دولت رسیده است اعلام شد.
عناوین بخشها و رستههای کسب و کارهایی که به طور مستقیم از بیماری کرونا دچار بیشترین آسیب شدهاند و شامل امکان بهره مندی از تعویق پرداخت تسهیلات در اسفند ۹۸ و دو ماهه اول سال ۹۹ شده اند، به شرح زیر است:
۱. مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستورانها، بوفهها، طباخی، تالارهای پذیرایی، قهوهخانهها، اغذیه فروشیها (و موارد مشابه به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت)
۲. مراکز مربوط به گردشگری شامل هتلها، هتلآپارتمانها، مجتمعهای جهانگردی و گردشگری، مهمانپذیرها، مهمانسراها، مسافرخانهها، زائرسراها، مراکز بومگردی، مراکز اقامتی و پذیرایی و تفریحی و خدماتی بینراهی (و موارد مشابه به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)
۳. حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری و برون شهری اعم از هوایی، جادهای، ریلی و دریایی
۴. دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری
۵. تولید و توزیع پوشاک
۶. تولید و توزیع کیف و کفش
۷. مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه
۸. مراکز و مجتمعهای ورزشی و تفریحی
۹. مراکز و مجتمعهای فرهنگی و آموزشی
۱۰. مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی
گفتنی است مراتب به قید فوریت به تمامی واحدهای بانک ها و مؤسسه اعتباری غیربانکی ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت دقیق به عمل می آید.
این مصوبه از ابتدای اسفندماه لازمالاجرا بوده و شبکه بانکی باید با دریافتکنندگان وامهای قرضالحسنه و سایر وامها همراهی داشته باشند و وام های قرض الحسنه کلیه اشخاص بدون قید و شرط به مدت سه ماه به تعویق خواهد افتاد و بانک ها موظف به اجرای این بخشنامه هستند./ب