- تاریخ: فروردین ۲۵, ۱۳۹۹
- شناسه خبر: 14021
آیا امکان انتقال ویروس کرونا در زمان انجام اقدامات کشاورزی وجود دارد؟
پیام ملّت– ویروس کرونا روی اشیاء مختلف و محصولات کشاورزی تا مدتی زنده میماند و با توجه به آغاز فصل کشاورزی در این استان، ضرورت دارد تا کشاورزان نکات و توصیههای ایمنی و بهداشتی ویژه ای را در هنگام ورود به محل کار ...
پیام ملّت– ویروس کرونا روی اشیاء مختلف و محصولات کشاورزی تا مدتی زنده میماند و با توجه به آغاز فصل کشاورزی در این استان، ضرورت دارد تا کشاورزان نکات و توصیههای ایمنی و بهداشتی ویژه ای را در هنگام ورود به محل کار خود رعایت کنند.
به گزارش «پایگاه خبری- تحلیلی پیام ملّت» گلخانههای تولید سبزی و صیفی، گلخانههای تولید گل و گیاهان زینتی و سالنهای گلخانهای تولید قارچ، فضاهای محدودی هستند که قابلیت کنترل شرایط محیطی مناسب برای رشد گیاهان طی فصول مختلف را دارند.
در زمان شیوع کرونا علاوه بر انتقال این ویروس از انسان به انسان یکی از راههای اصلی انتقال این ویروس تماس با اشیای آلوده به ویروس است چرا که این ویروس روی اشیای مختلف محصولات کشاورزی تا مدتی زنده میماند بنابراین در صورت عدم رعایت ملاحظات بهداشتی و تماس با افراد آلوده به ویروس کرونا با محصولات زراعی و باغی ممکن است انتقال ویروس به سایر افراد از قبیل کشاورزان، فروشندگان و مصرف کنندگان اتفاق بیفتد و به همین دلیل ضرورت دارد گلخانه داران نکات و توصیههای ایمنی و بهداشتی ویژه ای را رعایت کنند.
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی و سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد، توصیههای مهمی برای سلامت غذا و عرضه محصولات کشاورزی در شرایط ویروس کرونا وجود دارد که رعایت این توصیهها هنگام تولید و عرضه محصولات دامی، باغی و زراعی توسط تولیدکنندگان، فروشندگان و مصرف کنندگان میتواند موجب تولید محصولی سالمتر شود و از انتقال بیشتر ویروس کرونا پیشگیری کند.اما آیا گیاهان، محصولات باغی، کشاورزی و اقدامات کشاورزی باعث انتقال ویروس کرونا میشوند؟
زهرا باقری در این خصوص به خبرنگار پایگاه خبری- تحلیلی پیام ملّت درباره توصیههای پیشگیرانه و بهداشتی برای گلخانهداران و پرورش دهندگان قارچ گفت: باید هنگام ورود به گلخانه و سالن از ماسک و دستکش استفاده شود و همچنین باید هنگام خروج از گلخانه و سالن ماسک یکبار مصرف را در سطل زباله در دار گذاشته و دستکشهای کار ضدعفونی شود.
وی با بیان این که ویروس کرونا در سطوح مختلف از چند ساعت تا چند روز زنده میماند ادامه داد: هر روز پس از ورود به گلخانه و سالن تمامی سطوح مورد تماس مانند دستگیره، ابزارهای پُرکاربرد و نظایر آن باید با مواد ضدعفونی کننده و گندزدایی مناسب تمیز شود.
این کارشناس کشاورزی با بیان اینکه ویروس کرونا ممکن است از طریق وسایل و ابزارهای کار مانند قیچی و بیلچه باغبانی انتقال یابد، افزود: افراد باید در محوطه گلخانه و سالن از وسایل و ابزار شخصی استفاده کنند.
باقری خاطر نشان کرد: با توجه به ماندگاری ویروس کرونا روی لباس، پس از خروج از گلخانه و سالن، لباس کار باید تعویض شود و در معرض نور آفتاب و هوای آزاد قرار گیرد، تعویض لباس کار در محل کار انجام شود و از بردن لباس کار به خانه خودداری شود، از سویی دیگر گلخانهداران باید در ورودی گلخانه و سالن پرورش قارچ نسبت به تعبیه حوضچه مناسب برای گندزدایی کفش افراد یا لاستیک خودروهای وارده به محوطه واحد تولیدی اقدام کنند.
وی گفت: برای ورود به سالن پرورش قارچ یا گلخانه کفش مخصوص باید پوشیده شود و از ورود افراد متفرقه به محوطه گلخانه و سالن پرورش قارچ جلوگیری شود علاوه بر این تمامی نهادههای مصرفی مانند گلدانها، ظروف حمل کمپوست، خاک برگ، ظروف مواد ضدعفونی کننده، سموم و کودها و … را قبل از ورود به گلخانه و سالن پرورش قارچ کاملا ضدعفونی شود.
این کارشناس کشاورزی خاطرنشان کرد: گلهای شاخه بریده، گلدانها و محصولات خوراکی مانند سبزیجات، صیفی جات و قارچ خوراکی را با بستهبندی مناسب و با اطمینان از پاکیزگی دستها برداشت و بسته بندی شود.
باقری با بیان این که باید هنگام برداشت محصول از دستکش استفاده شود و قیچی برداشت قبل از استفاده ضدعفونی شود ابراز داشت: باید از عرضه محصولات خوراکی مانند قارچ، خیار، گوجه فرنگی، توتفرنگی و… به صورت فلهای و روباز خودداری گردد و در عرضه محصولات از روش های الکترونیکی مبادله پول استفاده شود و از مبادله پول نقد خودداری شود./ب