• تاریخ: اردیبهشت ۲۰, ۱۳۹۹
  • شناسه خبر: 15295

پسماندهای آسیب زا به پسماندهای عادی تبدیل شود

پیام ملّت-کارشناس منابع طبیعی و محیط زیست استان زنجان گفت: راهکار به حداقل رساندن تبعات زیست محیطی در جا به جایی محل دپوی پسماندهای سرب و روی، تبدیل پسماندهای آسیب زا به عادی است.

تقی سالک در گفت و گو با خبرنگار «پایگاه خبری – تحلیلی پیام ملّت» اظهار کرد: راهکار پیشنهادی مذکور یا به عبارتی تبدیل این پسماندها از نوع آسیب زا به پسماندهای عادی که قابل نگهداری باشد را خود تولید کنندگان این پسماندها نیز می دانند اما به آن عمل نمی کنند.

وی در خصوص علت عدم انجام اقدام فوق تصریح کرد: اینکه چرا این اقدام صورت نمی گیرد، متأسفانه این قصور متوجه مسئولین امر و مقامات استان است که در رأس آنها اداره کل محیط زیست که ضامن سلامت شهروندان است، قرار دارد.

کارشناس منابع طبیعی و محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه این انتقال قطعا تبعات زیست محیطی فراوانی به همراه خواهد داشت، عنوان کرد: از جمله این تبعات زیست محیطی می توان به آلوده کردن آب های زیرزمینی و نهایتا رودهای فصلی و آبشخورهای طبیعی دام ها، سقط جنین در دام ها، عدم رویش گیاهان در مراتع و تأثیر بر روی خاک و بیابان زایی اشاره کرد.

سالک در خصوص سایر تبعات سوء این پسماندها تصریح کرد: آلوده کردن آب های زیرزمینی، تأثیر روی پوشش گیاهی منطقه که منجر به بیابانی شدن اراضی می شود، آلوده کردن آبشخورها و‌ چشمه های موجود در منطقه، احتمال سقط جنین در دام های اهلی، احتمال ورود آلودگی به مخازن آب های شرب روستایی، تأثیر شدید بر روی خاک، تأثیر سوء بر روی انسان، به ویژه تولد نوزادان ناقص و موارد دیگر از جمله این تبعات است.

وی با بیان اینکه نزدیکی مهتر چای و چشمه های موجود در منطقه اثرات سوء پسماندها را بیشتر نیز خواهد کرد، ادامه داد: لازم به ذکر است که نتایج مطالعه زمین شناسی و بستر خاک منطقه، حاکی از آن است که همچنین امکان نفوذ مواد سمی به آب های زیرزمینی وجود دارد.

کارشناس منابع طبیعی و محیط زیست استان زنجان با اشاره به اینکه البته این انتقال پسماند اثرات سوء دیگری نیز که ابعاد آن بسیار خطرناک تر است خواهد داشت، افزود: بنابراین نخست باید پروتکل های زیست محیطی توسط کارخانجات رعایت شود و سپس در تبدیل پسماندهای آلوده کننده به پسماند عادی اقدام عاجل صورت گیرد.

 وی تأکید کرد: قسمتی از اقدامات و نکات زیست محیطی باید در کارخانه توسط فیلترازسیون در جهت کم ‌کردن میزان سمی بودن پسماند انجام شود که این اقدام کمتر صورت می گیرد.

کارشناس منابع طبیعی و محیط زیست استان زنجان با اشاره به اینکه در قسمت دوم ‌پس از تولید پسماند، اقدامات مراقبتی و زیست محیطی الزامی است، افزود: متأسفانه نگهداری پسماند در یک ‌محیط به دور از زندگی شهری، زندگی روستایی، حیات وحش و دام های اهلی و به دور از رودخانه های فصلی و دائمی و غیره در روستای مرصع اصلا لحاظ نشده است.

سالک با بیان اینکه متأسفانه مشکل پسماند کارخانجات سرب و روی از مشکلات اساسی زنجان طی سال های گذشته بوده و احساس می شود که همچنان نیز ادامه داشته باشد، عنوان کرد: وجود بیش از ۱۰ میلیون تن پسماند در شهرک روی زنجان باعث شد تا مقامات استان به فکر چاره افتند.

وی با اشاره به اینکه مقامات استان پس از ارایه مکان های مختلف نهایتا به روستای مرصع رسیدند، ادامه داد: این روستا از نظر منابع طبیعی جزو روستاهایی با پوشش گیاهی متوسط و دارای طرح مرتعداری و ‌پروانه چرا است.

 کارشناس منابع طبیعی و محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه هرگونه تغییرات فیزیکی در اراضی روستا باید با رضایت مرتعداران و نماینده طرح مرتعداری صورت گیرد، اظهار داشت:  اما ظاهرا این امر صورت ‌نگرفته و اهالی روستای مرصع با این انتقال مخالف بوده اند .

سالک ابراز کرد: از نظر آیین نامه طرح های مرتعداری مصوب شورای عالی جنگل و ‌مرتع هرگونه تغییرکاربری باید توأم با اصلاح طرح و همانطور که گفته شد، با رضایت مجریان طرح صورت گیرد ./ش

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست