- تاریخ: اردیبهشت ۲۲, ۱۳۹۹
- شناسه خبر: 15438
نبود صنایع تبدیلی معضلی در مسیر خام فروشی گیاهان دارویی
پیام ملّت- کارشناس مسئول نهال و گیاهان دارویی جهاد کشاورزی زنجان گفت: با وجود سطح زیر کشت بالا گیاهان دارویی اما هنوز صنایع فرآوری و بسته بندی به شکل صنعتی در استان موجود نیست.
منوچهر کریمی گفت و گو با خبرنگار «پایگاه خبری- تحلیلی پیام ملّت» اظهار داشت: در کل شهرستان های استان ۵۴۰ هکتار زیر کشت گیاهان دارویی قرار دارد و شهرستان ابهر با سطح زیر کشت ۲۲۲ هکتار بیشترین کشت را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: با وجود سطح زیر کشت بالا اما هنوز صنایع فرآوری و بسته بندی به شکل صنعتی در استان موجود نیست.
وی با اشاره به این که بیشترین کشت مربوط به گیاه دارویی زیره سبز است، اظهار داشت: کشت گل محمدی و زعفران در رتبه های بعدی تولید در استان قرار دارند و بیش تر نیاز داخل استان را تامین می کنند.
کریمی با بیان این که جهت کشت گیاهان دارویی تسهیلات توسط سازمان جهاد کشاورزی استان ارائه می شود، اظهار داشت: بذر مورد نیاز گیاهان دارویی توسط هولدر های جهاد کشاورزی تامین میشود.
به گفته کارشناس مسئول نهال و گیاهان دارویی جهاد کشاورزی زنجان، زیره از خراسان شمالی، پایه گل محمدی از کاشان و پیاز زعفران از خراسان تامین میشود، ضمن این که در حال حاضر در شهرستان خدابنده تولید نهال گل محمدی صورت می گیرد که می تواند قسمتی از نیاز استان را تامین کند.
وی اظهار داشت: بازگشت سرمایه در طرح های کشاورزی همچون کشت گیاهان دارویی از سال چهارم به بعد است و گل محمدی بعد از سه سال به ازای هر هکتار زیر کشت حدود سه تن گل محمدی تر تولید می کند که می تواند درآمد ۶۰ میلیون تومانی داشته باشد که حدود ۳۰ میلیون تومان آن به عنوان سود عاید کشاورز شود. /ب