- تاریخ: اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۰
- شناسه خبر: 23064
لاریجانی اصولگراست و ظرفیت رئیس جمهور شدن را دارد
یک عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری میگوید: این هنر نیست که ما در جریان ولایی و انقلابی نیروهایمان را کنار بزنیم، هنر این است که از نیروهایمان مطابق توان و سوابقشان استفاده کنیم.
به گزارش «پایگاه خبری – تحلیلی پیام ملّت» محسن کوهکن درباره موقعیت سیاسی علی لاریجانی و ضرورت حفظ او در جریان اصولگرایی، گفت: اینکه عده ای بیایند و مطرح کنند که آقای لاریجانی از دایره اصولگرایی خارج شده است، حرف صحیحی نیست. اینکه عده ای بگویند که آقای لاریجانی در ۳ دوره ای که رئیس مجلس بوده به مملکت خیانت کرده است هم نهایت بی انصافی است و قطعا حرف صحیحی نیست.
وی ادامه داد: این آقای لاریجانی همان کسی است که بعد از دوم خرداد تنها محل و مأوایی بود که دستی به سر نیروهایی می کشید که در نظام حذف شده بودند، تنها به عنوان اینکه پیام دوم خرداد را نگرفته بودند، ایشان به هرجهت با آنها همراهی داشت. من معتقد هستم آقای لاریجانی معتقد به ولایت فقیه است، من معتقدم ایشان در ۳ دوره مجلس و همین حالا هر کجا متوجه شود مقام معظم رهبری نظری دارند نه از باب سیاسی بلکه از جهت اعتقادی به آن عمل می کند؛ یعنی نگاه ما این است، ما یک نظری برای خودمان داریم که اگر مطلع بشویم ولی فقیه نظر دیگری دارد از نظر اعتقادی روی نظر خودمان پا می گذاریم و آن نظر برای ما حجت است.
نباید به خاطر نظر مخالف روی کسی خط قرمز بکشیم
این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: آقای لاریجانی به هرحال برای خودش تفکر و اندیشه ای دارد، سخن می گوید، مباحث را مطرح می کند، بحث می کند و شاید بخشی از سلیقه و نظر و دیدگاهش را هم بنده قبول نداشته باشم اما دلیل نمی شود اگر کسی یک یا دو ایراد داشت یا نظرش، نظر دیگری بود روی آن خط قرمز بکشیم و او را از دایره نظام خارج بدانیم.
کوهکن در ادامه با اشاره به موضع گیری علی لاریجانی در جریان حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ اظهار کرد: در آن جریان مطرح می کنند که آقای لاریجانی جزو ساکتین بود؛ در همان زمان من مطلبی را با یک واسطه شنیدم و سریع پیش ایشان رفتم و گفتم دیروز در جلسه فلان این آقا (که الان به رحمت خدا رفته است) از قول شما چنین مساله ای را مطرح کرده ، ایشان برافروخته شد و گفت غلط کرده که این حرف را زده است، من کی این حرف را زدم، گفتم پس من می روم و از قول شما این حرف را تکذیب می کنم.
وی خاطر نشان کرد: نکته دیگر که درباره آن بحث می کنند این است که آقای لاریجانی در مجلس نهم ظرف ۲۰ دقیقه برجام را تصویب کرد، من هم اینجا این انتقاد را که باید ایشان وقت می داد تا برادران صحبت کنند و آخر هم به رای گیری می رسید را قبول دارم اما ای کاش من آنجا بودم و می رفتم و همان صحبتی که در مورد پالرمو با ایشان داشتم را سر برجام هم انجام می دادم، من زمانی که بحث پالرمو مطرح شد، خدمت ایشان رفتم و گفتم آقای دکتر تا قیام قیامت خواهند گفت که شما ۲۰ دقیقه ای برجام را تصویب کردید و نمی خواهم بگویم درست بود یا غلط بود، فردا پالرمو مطرح می شود و من به عنوان یک دلسوز از شما خواهش می کنم اجازه دهید همه مخالفین حرفهایشان را بزنند، اصلا ما مکلف به این هستیم که چون یک زمانی جریانی پیش آمده و ما خدمت مقام معظم رهبری احضار شدیم و این عین فرمایش ایشان بود که در مجلس اجازه دهید حرف زده شود و شما منطقی پاسخ دهید که بسیار حرف منطقی و درستی بود.
این عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری تاکید کرد: ایشان یک لبخندی زد و سری تکان داد و من احساس کردم که ایشان نصیحت من را به عنوان یک برادر بزرگتر پذیرفت، در ارتباط با پالرمو ایشان با توجه به همین خواهشی که من کردم همین کار را کردند و فردای آن روزی که پالرمو مطرح شد ایشان با همین فرمان در مجلس جلو رفت و پالرمو با رای اکثریت ضعیفی در مجلس تصویب شد، من پس فردای آن روز خدمت ایشان رفتم و گفتم حساسیتهایی که روی برجام بود روی پالرمو و بقیه لوایحی که می آید هست اما اینجا منتقدین نوشتند مجلس تصویب کرد و ننوشتند آقای لاریجانی ۲۰ دقیقه ای پالرمو را تصویب کرد.
کوهکن همچنین گفت: در مجلس هشتم به دوستان می گفتم که بعد از انتخابات سال ۸۸ اگر آقای لاریجانی پایین جای آقای حدادعادل نشسته بود ایشان به جای آقای لاریجانی مجلس را اداره می کرد، همان مسیری که آقای لاریجانی رفتند را میرفت.
ریاست عارف به صلاح مجلس و کشور نبود
وی یادآور شد: در مجلس دهم هم ۳ فراکسیون وجود داشت، تنها مجلس بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که هیچ فراکسیون اکثریتی نداشت و کار کردن در آن بسیار سخت بود؛ در مجلس ششم جریان اصلاحات اکثریت داشتند و می بریدند و می دوختند، در مجلس هفتم اصولگرایان اکثریت داشتند و تصویب می کردند اما در مجلس دهم ۳ فراکسیون بود، اصلاح طلبان، اصولگرایان و معتدلین و هیچ کدام هم اکثریت نداشتند یعنی به تنهایی هیچ کاری نمی توانستند بکنند، در دو سال متوالی دوستان عزیزی دنبال این بودند که آقای لاریجانی رئیس نشود و بنده با صراحت می گویم و ابا و واهمه ای هم ندارم، رقیب ایشان دکتر عارف بود و بنده علی رغم اراداتم به ایشان که خیلی هم به بنده محبت دارد و من هم به ایشان احترام می گذارم چون ایشان انسانی متدین است، اما به هیچ عنوان صلاح کشور و مجلس را در این نمی دیدم که کمک کنم تا آقای عارف رئیس شود.
این فعال سیاسی اصولگرا دراین باره اظهار کرد: بنده چند اقدام انتحاری از باب وظیفه انجام دادم و منتی هم سردکتر لاریجانی نیست و خود ایشان هم کاملا در جریان است که این هم خلاف کار فراکسیون ما بود و هم بعضی از دوستان فراکسیون به من اعتراض کردند و تا حد دست به یقه شدن با من جلو رفتند. این مطالب را از این جهت گفتم که بدانید من اگر از آقای لاریجانی صحبت می کنم با این شناخت صحبت می کنم، از سویی مطالبی که مقام معظم رهبری در مورد ایشان گفته برای ما حجت است و دیگر ما نباید اهل بیش از حد سرعت گرفتن باشیم.
کوهکن در ادامه با بیان اینکه یک جریان سیاسی باید هم نیرو پرورش دهد و هم به مرور زمان نیروهای جوان و تازه نفسش بیایند و در نحوه اجرا و تقنین و قضاوت و .. قرار بگیرند، گفت: ما منکر تجربه نمی شویم و نیروهای کارکشته ای که استخوان خورد کرده اند و در سیاست بسیار سردی و گرمی چشیده اند، همه جای دنیا و عقل و منطق این را می گوید که اینها باید به اتاق فکر بروند و برنامه ریزی کنند و تجربه خودشان را برای موفقیت آن جوانان منتقل کنند.
در هر دو جریان اصولگرایی و اصلاحطلبی افراط و تفریط شده است
وی تصریح کرد: در هر دو جریان اصلاحات و اصولگرا افراط و تفریط شده است، در جریان اصلاح طلبی حتی در برابر کسی که به آن طرف مرز می رود و بعد می گوید ما از اول هم امام را قبول نداشتیم، سکوت می کنند و هیچ چیز نمی گویند اما این طرف قضیه در جریان اصولگرایی اگر یک اصولگرایی یک حرفی زد که بنده اصولگرا آن را قبول نداشتم سریع مهر باطل را روی پیشانی او می زنیم. در دست رد زدن به سینه افراد با تجربه در جریان اصلاحات، تفریط کردند و حتی آنجا که خط قرمز حکم می کرد که نیرو را کنار بگذارند، این کار را نکردند و کنار آمدند و این طرف در جریان اصولگرا عکس آن را قبول کردند.
این عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری با رد هر دو شیوه برخورد با چهره های سیاسی، گفت: من نه آن را قبول دارم که اگر طرف مقابل ما بود و کوهی از اشتباه داشت، کوهش را کاه کنیم و نه این را قبول دارم که اگر طرف از ما بود و کاهی از اشتباه داشت کاهش را کوه کنیم به همین دلیل عقلانیت و منطق حکم می کند هر چیزی را مطابق همان چیزی که هست ببینیم و پای آن بایستیم.
کوهکن با اشاره برخی گمانه زنی ها پیرامون کاندیداتوری علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری، ادامه داد: من با بعضی از دوستانم بحث داشتم، آنها این مساله را مطرح می کنند که به صرف اینکه بعضی از جریانات اصلاح طلب در انتخابات گفتند کاندیدای ما آقای لاریجانی است پس ایشان از چهارچوب اصولگرایی خارج است اما ما در این مملکت زندگی می کنیم و کافی است شما یک سر سوزن سیاسی باشید متوجه می شوید که یک فرد سیاسی در صحنه انتخابات یک ایده آل و یک حداقلی دارد، یک مطالبه حداقلی و یک مطالبه حداکثری دارد، حداکثری این است که اگر اصلاح طلب رادیکال است می گوید اگر یک رئیس جمهور رادیکال شود نعمه المطلوب است ولی اگر او نشد می آیم و می گوییم حتی اگر چنانچه بین گزینه هایی که بودند یک اصلاح طلب نبود باز عقل حکم نمی کند که من کنار بکشم و می آیم و بین نیروهای غیر اصلاح طلبی که هستند کسی که احساس میکنم حتی ۵ درصد با من مشترکات دارد از او حمایت می کنم تا فردا مطالبه حقم را بکنم.
وی افزود: من نمی خواهم بگویم این کار درست است چون نیروی متدین در نظام اسلامی اگر برای کسی تبلیغ کرد حق ندارد مطالبه ای از او داشته باشد چون وظیفه اش را انجام داده است، اگر من برای کسی تبلیغ کردم وظیفه ام را انجام دادم، اما متاسفانه این موضوعات چیزهایی است که وجود دارد و می بینیم. در همین دولت هم خیلی دیدیم و آقایان گفتند فلان استانها سهم ماست و این سهم خواهی هایی که بسیار هم چیز بدی است را شاهد بودیم، لذا بنده معتقدم هر جریانی انتقادش را به افراد پیشکسوتش و افرادی که به هرجهت استخوانی در عالم سیاست و اجرا و تقنین خورد کرده اند داشته باشد و حرفش را بزند اما نهایتا به قول قدیمی ها زکات یک تخم مرغ یک شتر نیست.
این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: بنده همین حالا هم دکتر لاریجانی را اصولگرا می دانم و قطعا ایشان را اصلاح طلب نمی دانم. من یک جمله ای را از سال ۸۸ به شما می گویم هرچند ممکن است دکتر لاریجانی بعدا به من بگویند من این جمله را خصوصی به شما گفته بودم، چرا این جمله را گفتی؟ اما من می گویم و اشکالی هم ندارد.
کوهکن توضیح داد: من پیش از انتخابات دوره دوم آقای احمدی نژاد بارها مصاحبه کردم و گفتم آقای احمدی نژاد یک کاری کرده که یک رایی را از کف جامعه لوله می کند و بالا می آورد، ایشان یکی دو مرتبه به من گفت از غیب می گویی؟ من به ایشان گفتم که نمی گویم که در انتخابات به آقای احمدی نژاد رای می دهم، من نگفتم که برای ایشان تبلیغ می کنم، من دارم کف جامعه را می بینم، شهرستانها و روستاها را می بینم، بعضی ها بالا می نشینند و از عوامل مرجع و دانشگاهیان و سیاسیون و روزنامه ها و … می خواهند که اینها برایشان کار کنند و احمدی نژاد از آن طرف شروع کرده و کف جامعه نشسته است.
وی خاطر نشان کرد: حدودا یک هفته قبل از انتخابات ریاست جمهوری دور دوم در سال ۸۸، من به آقای لاریجانی گفتم علی رغم میل باطنیم اما درمقام مقایسه در مقابل آقای موسوی و آقای کروبی از آقای احمدی نژاد حمایت می کنم و برای ایشان تبلیغ می کنم و این عین جمله ایشان بود که گفتند علی رغم اینکه خیلی حرف داریم اما اگر فلان آقا انتخاب شود مملکت مشکل پیدا می کند پس هرچه می توانید تلاش کنید. حالا اگر یکی بیاید و بگوید آقای لاریجانی به آقای موسوی رای داده است؟ من نمی توانم این را قبول کنم. آقای لاریجانی به آقای احمدی نژاد انتقاد داشت اما در جریان ۸۸ این جمله ای بود که ایشان به من گفتند.
این نماینده پیشین مجلس تاکید کرد:آقای لاریجانی معتقد بود که اگر آقای میرحسین موسوی انتخاب می شد در مملکت مشکلات زیادی به وجود می آمد و بعد هم که نقطه نظرات ایشان مشخص شد.فلذا من معتقدم ما باید آن اعتدال در برخورد و نقد را داشته باشیم. ما حتی با دشمن خودمان هم نباید انصاف را کنار بگذاریم و بی انصافی کنیم. باید انصاف به خرج دهیم.
کوهکن گفت: زمانی که در انتخابات دوم در مناظره ها آقای احمدی نژاد اسم آقای ناطق را آوردند، زمانی که من پای تلوزیون اسم آقای ناطق را شنیدم بلند شدم و از عمق جان گفتم ای بی انصاف! این ته ناجوانمردی است، بنده در جریان و در متن قضایا بودم، تا زمانی آقای ناطق بود که تمام سرمایه اش را صرف کند تا تو شهردار تهران بشوی،تا آن موقع آقای ناطق خوب بود؟اگر بعد از اینکه شما رئیس جمهور شدید به رفتار شما انتقادی دارد حالا بد می شود؟ حتی من قبلا هم گفتم که دولت آقای خاتمی محکم ایستاده بودند که آقای احمدی نژاد شهردار نشود، آقای ناطق مدیریت کرد و زحمت کشید و تلاش کرد و حتی آقای باهنر را فرستاد که با آقای یونسی که وزیر اطلاعات آن زمان بود صحبت کند.
هنر نیست که نیروهایمان را کنار بزنیم
وی با تاکید بر حفظ چهره های اصولگرا در جریان اصولگرایی، گفت: این هنر نیست که ما در جریان ولایی و انقلابی نیروهایمان را کنار بزنیم، هنر این است که از نیروهایمان مطابق توان و سوابقشان استفاده کنیم. کارهای مهم در نظام را مقامات اول به افراد امین می دهند تا انجام دهند، مگر می شود یک کسی در نظام امین باشد و بعد منی که شهروند هستم او را نامحرم نظام بدانم. من باید مقداری به عقب برگردم و ببینم اشکالم در کجاست اما به این معنا نیست که انتقادی وارد نباشد، بنده هم به آقای لاریجانی و آقای ناطق انتقاد داشته و دارم اما داشتن انتقاد یک مقوله است و اینکه ما قضاوتهای بی انصافی در مورد آقایان کنیم یک مقوله دیگر است.
لاریجانی ظرفیت رئیس جمهور شدن را دارد
این فعال سیاسی اصولگرا یادآور شد: اگر از من بپرسند آقای لاریجانی این ظرفیت را دارد که در انتخابات ریاست جمهوری حضور یابد من می گویم بله. اما اگر از من سؤال کنند که از نظر شما محبوبیت آقای لاریجانی در شهرستانها و بین بچه های ولایی چگونه است، من می گویم انقدر تخریب کرده اند که وقتی با آنها صحبت و استدلال می کنیم یک یخشی از آنها آرام می شوند اما یک بخشی از آنها اصلا زیر بار نمی روند و قبول نمی کنند.
کوهکن تاکید کرد: در جریان اصلاحات هم همین اتفاق افتاد. در میان آنها هم بخشی از کسانی که در مجمع روحانیون مبارز، انقلابی و به ولایت معتقد بودند و هستند اما همین برخوردها را آن طرف هم یک نوعی با این افراد کردند.
وی در ادامه با اشاره به ویژگی های نیروهای انقلابی در جریان اصولگرا، اظهار کرد:من معتقدم اگر نیروهایی با ویژگی ها انقلابی، متدین،توجیه در مقابل دشمان خارجی و توطئه های آنها و امریکایی ها و غربی ها و دلسوزی وجود دارند یعنی چهار مؤلفه تدین،انقلابی بودن، دشمن شناس بودن و دلسوز بودن را درنظر بگیرید باید نسبت به آنها رئوف باشیم، سختگیری نکنیم و بلافاصله آنها را حذف نکنیم، نسبت به کسانی که دستشان را رو می کنند و از این چهارچوبها خارج می شوند حساس باشیم و حساسیتمان از این جهت باشد که در هیچ بخشی به آنها فرمان ندهیم یا با توجیه مردم اجازه ندهیم فرمان دست آنها داده شود./خبر آنلاین