- تاریخ: خرداد ۱۱, ۱۴۰۰
- شناسه خبر: 23244
پرداخت ۱۱۳ وام ازدواج در زنجان/ یک ضامن برای وام زوجین
دبیر شورای هماهنگی بانکهای استان زنجان گفت: مجموع وام ازدواج پرداختی تا پایان فروردین ماه ۱۱۳ فقره است و این وامها در مجموع با مبلغ ۷۲ میلیارد ریال پرداخت شده است.
حسن دادگر در گفتوگو با خبرنگار «پایگاه خبری- تحلیلی، پیام ملت» با بیان اینکه عملکرد شبکه بانکی نسبت مصارف به منابع است و استان زنجان در این زمینه عملکرد خوبی دارد، اظهار کرد: معیار و شاخص شبکه بانکی نسبت منابع به مصارف است و این نشان می دهد که شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات چه عملکردی را داشته است.
وی با اشاره به اینکه مجموع وام ازدواج پرداختی تا پایان فروردین ماه ۱۱۳ فقره بوده است، گفت: این وامها در مجموع با مبلغ ۷۲ میلیارد ریال پرداخت شده است.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای استان زنجان تصریح کرد: همچنین مجموع پرونده های در انتظار پرداخت یک هزار و ۹۸۳ پرونده ، با مجموع مبلغ یک هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال است.
دادگر با بیان اینکه شبکه بانکی استان در پرداخت وام ازدواج مشکلی ندارد، گفت: این میزان تسهیلات پرداختی وام ازدواج درسالجاری نسبت به سال گذشته افزایش دارد.
وی با اشاره به اینکه تعداد ضامن برای پرداخت وام ازدواج هم یک نفر البته بدون داشتن چک برگشتی و معوقات تسهیلات بانکی است، اضافه کرد: چنانچه شعبه بانکی از این موضع تخلف کند، متقاضیان میتوانند تخلفات را گزارش کنند تا به آن رسیدگی شود.
طبق بخشنامه بانک مرکزی ، به منظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از محل پس انداز و جاری قرض الحسنه نظام بانکی، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به کلیه زوجهایی که تاریخ عقد ازدواج آنها بعد از یکم فروردین سال ۹۷ است و تاکنون تسهیلات ازدواج دریافت نکردهاند با اولویت نخست پرداخت کند. تسهیلات قرضالحسنه ازدواج برای هر یک از زوجها در سال ۱۴۰۰ برابر ۷۰۰ میلیون ریال و با دوره بازپرداخت ۱۰ ساله است.
به منظور کاهش سن ازدواج، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است تسهیلات قرضالحسنه ازدواج برای زوجهای زیر ۲۵ سال و زوجههای زیر ۲۳ سال واجد شرایط دریافت تسهیلات ازدواج را تا سقف یک میلیارد یک میلیارد ریال افزایش دهد. بانکها باید برای ضمانت صرفاً یکی از سه مورد اعتبارسنجی، یا یک ضامن و سفته و یا سهم فرد از حساب یارانه هدفمندی را به منزله ضمانت بپذیرند.
مسئولیت حسن اجرای حکم این بند به عهده بانک مرکزی و بانکهای عامل و کلیه مدیران و کارکندان ذیربط است. عدم اجراء یا تاخیر در پرداخت تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذیصلاح میباشد. همچنین تمامی بانکها موظفند به صورت ماهانه، تعداد تسهیلات قرضالحسنه ازدواج پرداختی و تعداد افراد در نوبت دریافت این تسهیلات را به صورت عمومی اعلام کنند.
مبلغ ۲۰ هزار میلیارد ریال از منابع این بند برای تأمین جهیزیه کالای ایرانی به ستاد اجرائی فرمان امام (ره) اختصاص مییابد. زوجین میتوانند به جای استفاده از تسهیلات موضوع این بند، از این تسهیلات حسب مورد به همان میزان، تمام یا بخشی از تسهیلات خود را از این طریق دریافت کنند و به مصرف برسانند.
ضمن اینکه با عنایت به مفاد ماده ۵۰ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران افراد مندرج در قانون مذکور مشمول اخذ قرضالحسنه ازدواج به میزان دو برابر افراد عادی هستند.
این بخشنامه به بانکهای ملی، صادرات، تجارت، ملت، سپه، کشاورزی، مسکن، صنعت و معدن، توسعه صادرات، رفاه کارگران، توسعه تعاون، اقتصاد نوین، کارآفرین، پارسیان، سامان، پاسارگاد، سرمایه، سینا، قرضالحسنه مهر ایران، دی، شهر، گردشگری، ایران زمین، خاورمیانه، آینده، قرضالحسنه رسالت، مشترک ایران – ونزوئلا، صندوق کارآفرینی امید، موسسه اعتباری ملل، موسسه اعتباری کاسپین و پست بانک ابلاغ شده است.