• تاریخ: آبان ۱۵, ۱۴۰۰
  • شناسه خبر: 24779

آیین اختتامیه جشنواره شعر و داستان «شهری در آسمان» برگزار شد

جشنواره شعر و داستان «شهری در آسمان» با معرفی برگزیدگان این جشنواره،به کار خود پایان داد.

به گزارش« پایگاه خبری-تحلیلی پیام ملّت» آیین اختتامیه جشنواره شعر و داستان « شهری در آسمان » با حضورخانواده معظم شهید هنرمند قربانعلی فرخ نیا در محل اجتماعات کتابخانه سهروردی برگزار شد.

 مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان در این جلسه اظهار کرد: در بین قوه‌های انسان، قوه‌ای داریم که قوه‌ای عجیب و آزاد بوده و محدود شدنی نیست. البته این قوه در ادبیات فلسفی به عنوان فرار و چموش ذکر شده‌ است. همچنین در کتاب‌های اخلاقی یکی از راه‌های پیشرفت اخلاقی، کنترل این قوه است که از آن به عنوان قوه خیال یاد می‌شود.

وی با بیان اینکه هنر، گذر در خیال است و هنرمند با خیال حرکت می‌کند، به همین دلیل شاعران، نویسندگان و کسانی که در وادی هنر فعالیت می‌کنند، با قوه خیال سر و کار دارند، افزود: قوه خیال ظرفیت عجیبی دارد و یک شاعر یا نویسنده با استفاده از خلاقیت، قوه خیال و تراوشات ذهنی خود از یک محتوا، مفهوم و چیزی که برای ما ساده است، آثار عجیبی ایجاد می‌کند.

وی گفت: قرآن، کتاب داستان یا شعر نیست ولی داستان‌های قرآنی نیز کم نیست و مضامین عشق و عاشقی، حب پدر به فرزند و عشق به زندگی را به گونه‌ای در ادبیات خود به تصویر کشیده که در کنار رعایت حریم‌های حیا، پیام خداوند نیز بیان شده‌ است.

احمدی با بیان اینکه کسی که با داستان، شعر یا فیلم مطلب خود را ارائه کند، مخاطب بیشتری نیز دارد که قرآن نیز از این سبک استفاده کرده‌ است، ادامه داد: جامعه ما، جامعه خیالی است، انسان بیشتر با خیال عجین بوده و خیال نیز در خدمت عقل است.

مدیرکل تبلیعات اسلامی استان زنجان با بیان اینکه ادبیات داستانی، بهترین روش برای ارائه مفاهیم اخلاقی است، عنوان کرد: قلمی که خداوند به آن قسم می‌خورد، همانند داستان جهت دارد و نمی‌شود کسی بی‌جهت چیزی را بنویسد که البته این جهت می‌تواند زیر پرچم حق قرار گیرد.

احمدی با بیان اینکه بهترین روشی که قرآن نیز از آن استفاده می‌کند، استفاده از خیال است، زیرا اکثر مخاطبان قرآن فلاسفه نبوده و مردم عادی بودند و این مردم نیز با خیال زندگی می‌کردند، بیان کرد: کلیدواژه‌های اخلاقی پرمغز و پرمحتوای زیادی در انقلاب اسلامی و قرآن وجود دارد که هنرمند می‌تواند آن را با خیال و مخیله خود دریافت کرده و مفاهیمی چون ایثار، شجاعت و حیا را به تصویر بکشد؛ به همین خاطر می‌توانیم با استفاده از ظرفیت ادبیات، داستان، شعر، رسانه و فیلم، انقلاب خود را صادر کنیم.

رئیس حوزه هنری استان زنجان نیز در این مراسم با بیان اینکه فراخوان جشنواره شعر و داستان «شهری در آسمان» اسفندماه سال گذشته  اعلام شد و علاقه‌مندان برای حضور در این جشنواره تا ۱۰ فروردین‌ماه امسال آثار خود را ارسال کردند، اظهار کرد: از کل استان ۳۲۰ اثر برای شرکت در این جشنواره ارسال شده بود که ۲۷۶ اثر در بخش شعر و ۴۵ اثر نیز در بخش داستانی بود که توسط داوران، داوری شد.

امیر نعمتی افزود: آنچه که در برگزاری این جشنواره بیش از همه اهمیت داشت، توجه جدی به مسائل زیست‌بوم استان بود که بعد از این نیز با نقشه تحولی که حوزه هنری تدوین کرده است، به آن توجه خواهد شد.

نعمتی با بیان اینکه زنجان دومین استانی بود که سند تحول استانی را تدوین کرد، ادامه داد: در این نقشه با بررسی ظرفیت‌ها و همه مسائل فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، به ویژگی‌های خاصی در رابطه با استان رسیدیم که در نهایت با توجه به ظرفیت‌های این منطقه، وجود حسینیه اعظم، یوم‌العباس، دسته‌ها و هیئت‌های مذهبی و نیز علاقه مردم به ائمه و اهل‌بیت (ع)، زنجان را به عنوان پایگاه هنر عاشورایی معرفی کردیم.

وی خاطرنشان کرد: در استان مسائل و ظرفیت‌هایی وجود دارد که چندان مورد توجه قرار نگرفته‌ است و ما باید با زبان هنر به آن ظرفیت‌ها بپردازیم.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست