- تاریخ: خرداد ۱۶, ۱۴۰۲
- شناسه خبر: 32903
از شورای شهر تا مجلس
اگر تاکنون با موضوع چه کسی بیاید و چه کسی نیاید مواجه بودیم ، امروز موضوع کاهش مشارکت در انتخابات هم مطرح است. از هیچکدام هم نمی شود به نفع دیگری صرف نظر کرد. همانقدر که عدم مشارکت به ما ضربه می زند، حضور آدم های اشتباه ...
زینب سودی- موسم استفعای مسئولین برای شرکت در انتخابات است و کم کم که صدای استعفاها برای شرکت در انتخابات مجلس به گوش می رسد، رنگ و بوی انتخابات هرچند کمرنگ و بی رمق بلند میشود. هنوز برای تحلیل فضای انتخاباتی زود است ولی برخی اظهار نظر ها آدم را به واکنش وامی دارد. در این چند روز شاهد استفعای انسیه ابو بصیری عضو شورای شهر زنجان بودیم که هدفش را خدمت در حوزه بانوان و افزایش تعداد نمایندگان زن در مجلس نام برد. البته طبق قانون اساسی هرکسی که دارای شرایط مندرج در قانون است می تواند خودش را در معرض انتخاب قرار دهد، ولی در این خصوص باید گفت؛ مجلس برای تاثیرگذاری فردی خیلی جای موثری نیست چون جای حرکت فردی نیست. انتخابات حزبی و ائتلافی به معنای واقعی هم نداریم که با جایگیری در آن بشود امیدوار بود سیاست خاصی در مدت نمایندگی فردی اتفاق خواهد افتاد. در این شرایط که برای تصویب و یا عدم تصویب قانونی بویژه در خصوص زنان باید از روی جنازه خیلی ها رد شد، به این آسانی به نمایندگی مجلس برای تصویب قوانین به تنهایی نمی توان امیدوار بود. چون حداقل باید دو سوم نمایندگان را با خود همراه کند و ابوبصیری این تجربه را در شورای شهر نه نفره زنجان دارد، شاید در برخی موارد توانسته نظر اعضای شورا را جلب کند! ولی همچنان همراه کردن اعضای شورای شهر در تصویب طرح های مدنظر خودش باید برایش تجربه و چراغ راه باشد. البته میتوان از امتیاز نمایندگی مجلس برای تاثیر گذاری و رایزنی در موارد مختلف استفاده کرد که عموما این موضوع در مورد زنان نماینده اتفاق نمی افتد. ضمن اینکه افزایش یا کاهش تعداد نمایندگان زن لزوما به معنای اتفاقات خوب در مصوبات مجلس نبوده و نیست و همانطور که گفته شد بستگی دارد نمایندگان زن به چه جریانی تعلق داشته باشند. جمعیت زنان ما هنوز از این مشکل رنج میبرد که نمی داند مسیر حل مسائل زنان از دو جریان سیاسی کشور نمی گذرد، لذا تعلق به این جریان ها هم نمی تواند اتفاق خاصی را در مورد زنان رقم بزند. در این شرایط واضح است مدیریت یک مجموعه در شهرستان به لحاظ اختیارات تصمیم گیری به مراتب از نمایندگی مجلس تاثیرگذارتر است. لذا دلایل انسیه ابوبصیری خیلی برای نمایندگی مجلس قانع کننده نیست . اسحاق اسماعیلی عضو دیگر شورای شهر نیز هرچند اگر به لحاظ شخصیت فردی، قابل تایید باشد، ولی نمایندگی مجلس به درد ایشان هم نمی خورد. اما اتفاق دیگری هم در طارم افتاد و رئیس شورای شهر طارم هم از استعفای خود جهت شرکت در انتخابات مجلس خبرداد آن هم با روش نخ نمای دادوبیداد از شرایط موجود و انتقاد از استاندار و نمایندگان فعلی و عدم سابقه مدیریتی آنها که البته مورد توجه واقع نشد . هرچند استانداردهای نمایندگی مجلس چنان پایین و عملکرد نمایندگان تا کنون چنان سطح پایین بوده است که این اعتماد به نفس را به همه می دهد که خود را در کسوت نمایندگی مجلس تصور کنند، ولی او باید به این موضوع هم توجه کند که انتخابات پیش رو با کاهش مشارکت همراه خواهد بود و او باید نظر کسانی را که معمولا پای صندوق های رای حاضر میشوند را جلب کند که خوشبختانه رئیس شورای شهر طارم نمی تواند گزینه آنها باشد.
اما از همه اینها که بگذریم انتخابات مجلس شورای اسلامی امسال با چالش مهم کاهش مشارکت روبرو است. یعنی اگر تاکنون با موضوع چه کسی بیاید و چه کسی نیاید مواجه بودیم ، امروز مشارکت در انتخابات هم مطرح است . در عین حال که از هیچکدام هم نمی شود به نفع دیگری صرف نظر کرد، همانقدر که عدم مشارکت به ما ضربه می زند، حضور آدم های اشتباهی در مجلس هم، کم ضربه نزده است .