• تاریخ: دی ۹, ۱۴۰۲
  • شناسه خبر: 36330

افزایش جمعیت قوچ و میش حیات وحش انگوران/ منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران زیستگاهی مناسب برای قوچ و میش ارمنی

در سال ۱۴۰۱، تعداد ۱ هزار و ۱۷۹ راس قوچ و میش نژاد خالص ارمنی در منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران سرشماري شده بود كه با افزايش ۱۳٫۵ درصدي جمعيت این گونه ارزشمند، تعداد قوچ و میش منطقه به ۱هزار و ۳۳۷ رأس افزايش ...

به گزارش« پایگاه خبری-تحلیلی پیام ملّت» محمدرضا یافتیان مديركل حفاظت محيط زيست استان زنجان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سرشماری گونه های شاخص جانوری منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران شهرستان ماهنشان انجام شد و طبق سرشماری صورت گرفته جمعیت قوچ و میش ارمنی در این زیستگاه به ۱ هزار و ۳۳۷ رأس افزایش پیدا کرد.

یافتیان گفت: در سال ۱۴۰۱، تعداد ۱ هزار و ۱۷۹ راس قوچ و میش نژاد خالص ارمنی در منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران سرشماري شده بود كه با افزايش ۱۳٫۵ درصدي جمعيت این گونه ارزشمند، تعداد قوچ و میش منطقه به ۱هزار و ۳۳۷ رأس افزايش پيدا كرده است.

وی افزود: قوچ و میش گونه شاخص و غالب منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران  شهرستان ماهنشان است و امسال جمیعت قوچ و میش در این منطقه نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش خوبی داشته است.

یافتیان با بیان اینکه منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران زیستگاه مناسبی برای قوچ و میش ارمنی است، گفت: در این زیستگاه گونه های شاخص جانوری همچون: پازن (کل و بز)، خرس قهوه ای، گراز، گرگ، روباه معمولی، سیاه گوش، سمور سنگی، کبک دری و چیل، باقرقره، سار، دال، شاه بوف، غاز خاکستری، تنجه، آنقوت، حواصیل، خوتکا، اگرت بزرگ، افعی زنجانی، لاک پشت افغانی و ماهیانی چون سفید رودخانه ای، سس، زرده پر و اسبله نیز می باشد.

مديركل حفاظت محيط زيست استان زنجان با بیان اینکه افزود: منطقه حفاظت شده انگوران یکی از قدیمی ترین مناطق ایران با مساحتی برابر با ۹۲هزار و ۲۹۷هکتار است که از سال ۱۳۴۹تحت حفاظت قرار گرفته و یکی از بهترین زیستگاه های قوم و میش نژاد ارمنی کشور محسوب می شود. پناهگاه حیات وحش انگوران نیز که در جنوب شرق منطقه حفاظت شده انگوران واقع شده از سال ۱۳۴۹تحت حفاظت قرار گرفته و از سال ۱۳۵۴نیز به پناهگاه حیات وحش تبدیل شده و دارای مساحت ۲۹هزار و ۸۳۳ هکتاری است.

وی با بیان اینکه سرشماری با هدف برآورد جمعیت گونه های شاخص، تعیین ترکیب جنسیتی گونه ها، آگاهی از آخرین وضعیت زیستگاه، بررسی  نحوه حفاظتی و برنامه‌ریزی برای مدیریت صحیح زیستگاه صورت می گیرد گفت: سرشماری سال ۱۴۰۲ گونه های شاخص حیات وحش استان شامل: آهو، قوچ و میش و کل و بز در استان انجام گرفت و بر اساس نتایج سرشماری، افزایش ۱۲ درصدی جمعیت آهوان مناطق حفاظت شده سرخ آباد و فیله خاصه شهرستان زنجان، افزایش ۱۳ درصدی جمعیت کل و بز در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر طارم و افزایش ۱۳/۵ درصدی جمعیت قوچ و میش در منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران شهرستان ماهنشان را شاهد بودیم.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست