- تاریخ: دی ۲۶, ۱۴۰۳
- شناسه خبر: 39773
حمکرانی در حوزه اطلاع رسانی نیازمند تقویت رویکرد حرفهای است
استاندار زنجان گفت: حمکرانی در حوزه اطلاع رسانی استان نیازمند بازنگری و تقویت رویکرد حرفهای است.
به گزارش «پایگاه خبری – تحلیلی پیام ملّت» سید محسن صادقی در جلسه شورای اطلاعرسانی استان زنجان با اشاره به اینکه کشور ناخواسته در یک شرایط واقعا نابرابر و جنگ تحمیلی شناختی و رسانه ای قرار گرفته است گفت: هر روایت صحیح از یک رخداد و موضوع نیازمند یک رویکرد کاملا حرفه ای در حوزه رسانه های داخلی و شبکه های اجتماعی است.
وی با اشاره به اینکه امروز، با نوعی تطبیق قیاسِ کاملا دستکاری شده از دوره های تاریخی و قبل و بعد از انقلاب با روایت سازی های وارونه از مسیر تاریخ، مبتنی بر القائات نادرست اعداد و ارقام، آدرس های غلط به افکارعمومی به ویژه نسل جدید مواجه هستیم گفت: تلاش سازمان یافته ای با هدف تغییر نگرش ها و ارزش ها، روایت گری های کاذب برای نسل جدید و مقایسه غلط دوران قبل و بعد از انقلاب وجود دارد که هیچ کدام با آمار و ارقام واقعی همخوانی ندارد.
مقام عالی استان با مطرح کردن اینکه شبه رسانه های بیگانه مثل (صدای آمریکا) و برخی رسانه های داخلی طوری مسائل جامعه ایران را روایت میکنند گویی کل جامعه ایران بنیاداً روانی است، گفت : به نظر می رسد دشمنان با جنگ رسانه ای به دنبال بسط نارضایتی و تصور فقر، فلاکت، محرومیت و بدبخت بودن میباشند و آن را به صورت پروژه پیش می برند.
وی تصریح کرد: مسائل اجتماعی در حوزه اندیشه نیازمند کار پژوهشی دقیق است، همچنین مدیریت مسائل و چالشها در سطح رسانه، نیازمند توانمند تر نمودن و ارتقای سطح آموزشهای حرفه ای جامعه رسانه ای استان به عنوان یک اولویت و ضرورت اجتناب ناپذیر است.
صادقی با اشاره به ظرفیت رسانه و ضرورت توجه به این موضوع ادامه داد: رسانه ها در استان دو هدف کلی را باید مدنظر قرار دهند، نخست احترام و اقناع سازی افکار عمومی و دوم تفکیک عقاید از وقایع و روایت گری بدون گرایش و گزینش رسانه ای از رخداد ها و حوادث سیاسی ،اجتماعی ،فرهنگی و اقتصادی است.
وی افزود: رسانه های مهاجم و امپراطوری خبری آنان تلاش سازمان یافته و کاملا حرفه ای در وارونه سازی تاریخ و بی آینده و بی حاصل نشان دادن نظام سیاسی کشورانجام می دهند بطوریکه این موضوع به قدرت نرم نظام مردم سالاری دینی باز میگردد و نیازمند تبیین حرفه ای رسانه های مسئول در حوزه راستگویی و روایت گری صحیح از حوادث سیاسی و فرهنگی میباشد که اساسا منابع مالی این دو گروه از رسانه ها بغایت، نابرابر و تجهیزات امکانات فنی آنها قابل مقایسه نیستند.
صادقی یادآور شد: نظام مسائل حوزه رسانه در استان احصا گردیده واصحاب رسانه میتوانند با کمک به تکمیل آن و با رویکرد حل مسله بر اساس حل مسائل پیش رو، یک جامعه رسانهای کاملا حرفهای را در استان رقم بزنند.
وی با بیان اینکه به لحاظ کمی تعداد خبرنگاران و رسانههایی که در استان فعال اند عدد قابل قبولی است، اظهار کرد: گرچه اعداد با استانداردهای این حرفه نسبت به جامعه مخاطب، کمتر است اما به نظر میرسد بیشترین مشکل نه درکمیت بلکه در کیفیت و امکانات رسانه است، همچنین باید بپذیریم که شرایط موجود جامعه رسانهای استان مطلوب نیست و بخشی از رویکردها و سیاستهای بهکار گرفته شده در این حوزه نیازمند یک بازنگری است.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه جامعه رسانه ای که در چارچوب قانون فعالیت دارند هم انتظارات و پرسشهایی دارند که یکی از آنها ایجاد فرصتهای برابر برای اقتصاد رسانه است، گفت: مباحثی مثل اخذ آگهی، یارانه و بیمه خبرنگاری امنیت رسانهای و همه مواردی که به نوعی به مشکلات جامعه رسانهای باز میگردد، نیازمند یک عدالت رسانهای است که دبیرخانه شورای اطلاعرسانی باید این بخش از انتظارات را دستهبندی و برای راهکارهای آن از مسئول بخش های ذی ربط و خود جامعه رسانهای کمک بگیرد.
وی ادامه داد: رسانه های داخلی به لحاظ بودجه، امکانات، ظرفیت و آموزش در مقابل امپراطوری رسانهای جهان غرب که با میلیاردها دلار بر روی جمهوری اسلامی ایران تمرکز نموده اند و کوچکترین اتفاق کشور را بزرگ نمایی و در راستای تضعیف ارکان کشور کار می کنند و از کنار بسیاری از اتفاقات دلخراش جامعه بشری از جمله سلاخی ۴۵ هزار زن و بچه توسط رژیم خبیث صهیونیستی در غزه به راحتی عبور می کنند و تمام آنچه دستاوردهای نظام در خصوص مفاهیمی مثل آزادی را به سخره می کشند، قابل قیاس نیستند.
صادقی با تاکید بر اینکه امپراطوری رسانه ای سلطه چنین القا می کند، ایران فاقد آینده است و در چهار دهه گذشته نیز حاصلی برای مردم نداشته است، تصریح کرد: تبیین دستاوردهای نظام یک وظیفه ملی، صرف نظر از نوع نگرش سیاسی در کشور است زیرا تهاجمی که در حوزه جنگ شناختی جریان دارد، نیازمند روشنگری، وحدت و همبستگی ملی است.
وی ادامه داد: خروج از انفعال و برخورد فعال در عرصه رسانه نیازمند روش های کاملا حرفهای است، شورای اطلاع رسانی میتواند در این راستا برنامه ریزی کند تا اثربخشی مورد انتظار جامعه رسانی ای حاصل شود، این هم به نظر موضوعی است که بایستی درشورا مورد بحث قرار گیرد.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه داده های روابط عمومی دستگاهها یک بانک اطلاعاتی برای جامعه رسانهای است که بتوانند از آن استفاده کنند، گفت تعداد زیادی دستگاههای اجرایی فعال در استان وجود دارد که نوعا روابط عمومی آنها در حد انتظار نیستند و از افراد صاحب نظر در حوزه رسانه در روابط عمومی ها کمتر استفاده می شود و همچنین عناصر آموزش دیده و رسانه ای که در روابط عمومیها کار میکنند باید مسائل حوزه اجرا در رسانه را تبیین کنند.
وی افزود: ضرورت دارد جلسات موردی در شورای اطلاعرسانی با روابط عمومیها تشکیل شود و در شورای اداری نیز مطرح شود که مدیران ملزم شوند تا در حوزه روابط عمومیهای خود سرمایهگذاری کنند، روابط عمومی و رسانه می تواند استان را از افتادگی به برآمدگی و برکشیدن سوق دهد.
نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه طرح و پیگیری مسائل صنفی جامعه رسانه نیازمند یک ساختار است، عنوان کرد: واقعیت این است که وضعیت رسانه در استان زنجان در حد انتظار نیست و نیازمند تقویت در همه ابعاد صنفی و ساختاری است.
استاندار زنجان با بیان اینکه توجه به افکار عمومی در حوزه اطلاعرسانی نیازمند یک بازنگری و تقویت رویکرد حرفهای در کار رسانه است، گفت: انتظار فرهیختگان از رسانه رعایت اخلاق حرفه ای است و دوره های آموزشی که یک نیاز جدی و فوری است، مبحث اخلاق رسانه ای در عناورین آموزشی قرار گیرد .
وی با اشاره به اینکه رسانه نیازمند یک ساختار صنفی است، افزود: باید مدل هایی که در استان های دیگر و یا در سطح ملی، برای خبرنگارانی که در چارچوب قوانین فعالیت دارند مورد مطالبه قرار گیرد تا خبرنگاران بتوانند در این تشکل صنفی امورات خود را پیگیری کنند و حقوقی که بایستی از آن برخوردار باشند از مسیر های تعریف شده قانونی دریافت کنند.
مقام عالی استان به جلسه خود با اهالی رسانه استان اشاره کرد و گفت: نکتهای که در جلسه با مدیران رسانه ها مشاهده شد، این بود که همه به انتقاد گرایش دارند و روند فعلی را مطلوب نمی دانند، به نظر یک آسیبشناسی در خود جامعه رسانه نیاز است تا نظام مسائل این حوزه توسط خود اهالی رسانه احصا و راه حل برای هر مسئله ارائه شود .
وی همچنین با اشاره به اینکه مردم فهیم زنجان، دانا و قدرشناس هستند و مسائل را باید به آنها درست منتقل کنیم، اظهار کرد: نباید مسائل مختلف ، مثلا مسئله صنفی را اجتماعی کنیم؛ بلکه باید به فرآیندها توجه کنیم که در هر سطحی فرآیند راه حل ها طی شود تا یک بحث صنفی به سطوح پیچیدهتر تبدیل نشود.
استاندار زنجان با تاکید بر اینکه رسانه باید مسائل را به درستی و آینه وار در جامعه بیان کند، اظهار کرد: رسانه مسئول، باید در انعکاس یک مسئله، راه حل های آن را نیز کارشناسی و ارائه دهد ، مثلا در رابطه با موضوع مسکن ملی اعتراضاتی از سوی متقاضیان مطرح میشود، همه موارد مشخص است و رسانه باید افکار عمومی را اقناع و در کنار آن ترک فعلهایی که انجام شده را بیان کند، ایجاد امید واقعی ضروری است اما امید واهی نباید ایجاد شود.
وی ابراز کرد: رسانه رکن پنجم توسعه است و باید در کنار مدیریتِ نظام مسائل قرار گیرد و افکار عمومی را روشنگری کند بطوریکه هرجایی که رابطه بخش اجرایی با افکار عمومی مبتنی بر رابطه صادقانه بود جواب مثبت بوده و مسیری باز شده تا مشکلی پیچیده رفع شود، پس نتیجه کار شورای اطلاعرسانی باید گشایش گره ای از گره ها و مشکلات مردم باشد و افکار عمومی را نسبت به مشکلات و راهکار ها روشنگری نماید.
استاندار زنجان با تاکید بر حکمرانی در فضای مجازی افزود: امروز بر اثر گسترش رسانه ها و دامنه نفوذ آنها قدرت از رسانه های رسمی به سوی رسانه های غیررسمی مثل صفحات مجازی بلاگرها شیب پیدا کرده است بطوریکه مخاطب و بازدید صفحات برخی بلاگر ها به میلیون ها رسیده ( مثلاً در زنجان ما شاهد صفحاتی هستیم که بالای یک میلیون مخاطب و بازدید دارند) و مخاطبان عادی هم محتوای آنها را بازنشر می دهند در حالی که ما هیچ نظارت، اثری و یا بهره ای از این امکان نداریم.