- تاریخ: اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴
- شناسه خبر: 39888
بیش از ۶ هزار دانش آموز در مدارس سمای استان زنجان تحصیل می کنند
معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان گفت: بیش از ۸۰۰ مدرسه سما در کشور فعالیت می کند و از این تعداد ۲۵ مدرسه سما در استان ما فعالیت میکنند.
به گزارش «پایگاه خبری تحلیلی پیام ملّت» عباس قنبری در نشست خبری با خبرنگاران رسانه های جمعی زنجان اظهار کرد: الگوی مدارس سما تمرکز بر روی سند تحول بنیادین آموزشوپرورش است و ما در سطح کشور بیش از ۸۰۰ مدرسه سما داریم که با رویکرد آموزشی متمرکز و نظام آموزشی مهارتمحور، به کمک وزارت آموزشوپرورش میآیند.
وی افزود: از تعداد ۸۰۰ مدرسه، ۲۵ مدرسه سما در استان ما فعالیت میکنند و پیشبینی میشود این تعداد به ۲۸ مدرسه افزایش یابد.
تحصیل بیش از ۶ هزار دانش آموز در مدارس سما استان زنجان
وی در ادامه از تحصیل بیش از ۶ هزار دانشآموز در مدارس سمای استان زنجان خبر داد و گفت: عرصههای تربیتی متفاوت و متمایزی با رویکرد آموزشهای واقعگرا و مهارتی در این مدارس دنبال میشود. قنبری افزود: در این نظام آموزشی، از پیشدبستانی تا مقاطع دکترا در رشتههای مختلف علوم تربیتی، روانشناسی، جامعهشناسی، ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، ورزش و تربیتبدنی آموزش داده میشود. ما یک دستگاه آموزشی کاملاً جامع داریم که از مرحله ابتدایی تا دانشگاه را در بر میگیرد و تجربیات ارزشمندی در این راستا بهدستآمده است.معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان همچنین گفت: اولین مرکز رشد دانشآموزی یا کودک و نوجوان در دست افتتاح است و این اقدام بخشی از تلاشهای ما برای ایجاد فضای آموزشی و تربیتی متنوع است که هدف آن ارتقای مهارتهای دانشآموزان و آمادگی آنها برای موفقیتهای اجتماعی و شغلی است.

وی در ادامه تصریح کرد: یکی از مهمترین تحولات در دانشگاه آزاد اسلامی، تأسیس دانشکدههای مأموریت محور است که علاوه بر ارتقای آموزشهای دانشگاهی، به آموزشوپرورش کشور نیز کمک میکند. این تحول، ایجاد دانشکدههای تعلیموتربیت و تربیت معلمان حرفهای برای مقابله با چالشهای نظام آموزشی است.قنبری با اشاره به اهمیت تنوع در مسیرهای رسیدن به رشد معنوی و فرهنگی اظهار داشت: برنامههای امسال نیز باهدف بروز تواناییها و ظرفیتهای فرهنگی دانشآموزان در کلاسها طراحی شده و تلاش داریم این استعدادها بهعنوان مهارتهای فردی موردتوجه قرار گیرند.
رشد و حرکت، مستلزم برنامهریزی و اقدام هدفمند است
معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان با تأکید بر اهمیت توجه به حوزههای مهدویت، امامت، میراثفرهنگی و حفظ محیطزیست در مدارس سما بیان داشت: امسال شعار ما بهعنوان مدرسه فراتر از زمان است، ما نباید درگذشته متوقف شویم؛ رشد و حرکت، مستلزم برنامهریزی و اقدام هدفمند است.وی درباره فعالیتهای ورزشی نیز تصریح کرد: در ساحت تربیتبدنی، زیستی و ورزشی نیز پیشرفتهای خوبی داشتیم. باتوجهبه ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه اماکن ورزشی، توانستیم از این امکانات بهخوبی بهرهمند شویم.وی با اشاره به اینکه فرایند کشف و پرورش استعداد باید با نگاه مستمر و هدفمند انجام شود. در مدرسه سما، استعدادیابی و توجه به شکوفایی استعدادهای فرهنگی به طور جدی دنبال میشود.
گفتمانسازی از خانواده و مدرسه آغاز میشود
قنبری با اشاره به اهمیت تقویت گفتمانسازی در استان اظهار کرد: حوزه گفتمانسازی از خانواده و مدرسه آغاز میشود؛ به این معنا که هر مدرسهای باید الزامات و زیرساختهای لازم را برای ایفای نقش خود فراهم کند. امروز دیگر نمیتوان نسبت به این نیازها بیتفاوت بود و اجازه داد ظرفیتها و فرصتهای موجود نادیده گرفته شوند.وی خاطرنشان با اشاره به اهمیت توجه به استعدادها و رفتارشناسی کودکان و نوجوانان در استان زنجان اظهار کرد: برنامهریزیهایی در دست اجراست تا دانشآموزان در قالب فعالیتهای ورزشی قهرمانی و عمومی مشارکت کنند و از این طریق ظرفیتهای جسمی و حرکتی خود را توسعه دهند.قنبری افزود: باید از دوران کودکی تربیت مطالبهگرانه را در میان دانشآموزان نهادینه کنیم تا بتوانند در آینده شاخصهای اجتماعی و فرهنگی استان را ارتقا دهند.
ایجاد اولین پارک علم و فناوری کودک و نوجوان در زنجان
معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان همچنین از ایجاد اولین پارک علم و فناوری کودک و نوجوان در زنجان خبر داد و بیان داشت: این پارک که در حال ساخت است، بستری مناسب برای آشنایی کودکان و نوجوانان با فناوریهای نوین و علوم کاربردی فراهم میکند. وی با بیان اینکه توسعه سرمایهگذاری و کارآفرینی دانشآموزی در دستور کار قرار گرفته است، افزود: این اقدام میتواند زمینهساز تربیت نسلی توانمند در حوزه مدیریت سرمایه باشد.قنبری همچنین به اخذ مجوز تأسیس باشگاه کارآفرینان نوجوان توسط استان زنجان بهعنوان پنجمین استان کشور اشاره کرد و اظهار داشت: برگزاری دورههای آموزشی کارآفرینی، بازدیدهای میدانی دانشآموزان از کارخانهها و مراکز تولیدی، و بهرهمندی از حضور کارآفرینان موفق در کلاسهای درس، از جمله برنامههایی است که با استقبال چشمگیر روبرو شده است.