- تاریخ: تیر ۳۰, ۱۳۹۸
- شناسه خبر: 11818
مدیر امور باغبانی: خسارت ۲۲ هزار هکتار از سطح باغات بارده استان زنجان
پیام ملّت– مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: امسال در اثر سرمازدگی ۴۱۵ هزار تن محصول باغی استان از دست رفته است. بهنام اجاقلو در گفتگو با خبرنگار پیام ملّت با اشاره به سرمازدگیها در اوایل سال ج ...
پیام ملّت– مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: امسال در اثر سرمازدگی ۴۱۵ هزار تن محصول باغی استان از دست رفته است.
بهنام اجاقلو در گفتگو با خبرنگار پیام ملّت با اشاره به سرمازدگیها در اوایل سال جاری به ویژه در اردیبهشت ماه اظهار کرد: با توجه به اقدامات مختلفی که در مواجهه با سرمازدگی در اردیبهشت سال جاری توسط کشاورزان و باغداران انجام شد، بیش از ۲۲ هزار هکتار از سطح باغات استان به ویژه میوههای هستهدار و دانهدار خسارت دیده است.
وی با بیان اینکه میوههای بادام و گردو بیشترین خسارت را داشته اند، ابراز کرد: بدلیل اینکه در اردیبهشت ماه امسال بیشتر درختان میوه هستهدار و دانهدار استان شکوفه داده بودند در اثر سرمازدگی، میوههایی از قبیل گردو، بادام، هلو و شلیل بیشترین سرمازدگی و خسارت را دیدهاند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سطح باغات بارده استان را ۵۴ هزار هکتار برآورد کرد و گفت: سطح باغات استان ۶۸ هزار هکتار است که از این میزان ۱۳ هزار هکتار نهال بوده و ۵۴ هزار هکتار بارده میباشد که امسال ۲۲ هزار هکتار از این میزان خسارده دیده است.
به گفته «بهنام اوجاقلو» سال گذشته میزان
خسارات سرمازدگی به باغات استان دو برابر سال جاری بوده به طوریکه در سال ۹۷ به باغ هاي گردوی شهرستان زنجان و
سلطانيه ۹۰ تا ۱۰۰ درصد، ماهنشان، ابهر، خدابنده، ايجرود، طارم و خرمدره نيز ۸۰ تا
۱۰۰ درصد دچار خسارت شده بود.
وی ادامه داد: سال قبل به سه هزار و ۹۵۰ تن
گردو در زنجان ، ۲هزار و ۲۵۰ تن در خدابنده ، خرمدره يک هزار و ۳۲۰ تن، يک هزار و ۱۷۰
تن در ايجرود، ابهر يک هزار و ۲۶۰ تن، طارم ۹۶۰، ماهنشان ۴۵۰ و سلطانيه نيز ۳۰۰ تن
براثر سرمازدگی اواخر فروردين خسارت وارد شده بود و امسال نیز باغات استان ۴۱۵
هزار تن محصول را از دست داده است.
مدیر امور باغبانی استان با تاکید بر اینکه باید همه کشاورزان و باغداران محصولات خود را بیمه کنند، خاطرنشان کرد: هر ساله محصولات کشاورزی با عوامل متعددی از قبیل افات، بیماریهای گیاهی، عوامل نامساعد جوی و غیره دچار خسارت میشوند و باغداران را با خسارات مالی زیادی روبرو میسازد که در صورت بیمه محصولات، بیمه مرکزی این خسارات را تا حدودی جبران میکند.
اجاقلو اظهار کرد: امسال نیز طبق سالهای قبل برای برخی از باغدارانی که بر اثر سرمازدگی دچار زیان و خسارت شدهاند و محصولات خود را بیمه نکردهاند تمهیداتی توسط دولت برای این باغداران در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه گفت: یکی از مساعدتهای دولت که در سال جاری برای کشاورزان خسارت دیده استمهال یکساله وام کشاورزان است که طبق آن بازپرداخت وام باغداران و کشاورزان خسارت دیده یک سال به تاخیر افتاده است.
به گفته مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان برخی از محصولات و میوهها افزایش قیمت داشته که این افزایش قیمتها با توجه به شرایط اقتصادی فعلی کشور و کاهش عملکرد باغات و همچنین سرمازدگیهای اوایل سال مناسب بوده ولی با وجود این قدرت اقتصادی و درآمد کشاورزان و باغداران افزایش زیادی نداشته است.
انتهای پیام/