- تاریخ: فروردین ۲۵, ۱۴۰۰
- شناسه خبر: 22842
کرونا«عامل توفیق» در «عرصه سیاسی» نیست
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه برای رهایی از کرونا باید همدل باشیم، گفت: مساله دیگر اجتناب از سیاسیکاری است که من بسیار نگران همین سیاست زدگی هستم چراکه عدهای تلاش میکنند کرونا را عامل توفیق در عرصه سی ...
به گزارش «پایگاه خبری – تحلیلی پیام ملّت» دکتر سعید نمکی در ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا استان زنجان با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در نقاط مختلف کشور، افزود: طی ۱۴ ماه گذشته کارکنان بخش های مختلف وزارت بهداشت در اجرای طرحهای کرونایی همراهی و ایستادگی کردند گرچه گله مند هستیم ولی در خدمتگزاری دریغ نخواهیم کرد.
وی با بیان اینکه همواره گفته ام وزارت بهداشت ایران متعلق به همه مردم این سرزمین است، ادامه داد: از اصولگرا، اصلاح طلب، معتدل و بدون خط، شیعه، سنی، کلیمی، مسیحی و زرتشتی تا لامذهب، حتی برای زندانی محکوم به اعدام هم قسم خورده ایم که در سلامت آنها کوشا باشیم.
وزیر بهداشت گفت: ما از کسی با مشکل تنگی نفس نمی پرسیم تو از آن دسته افرادی بودی که به حرف ما گوش کردی یا نه؟ خدمتگزار همه مردم این سرزمین هستیم، چه آنهایی که به حرف ما گوش کردند و چه آنهایی که گوش نکردند و به سفر رفتند.
نمکی افزود: سال ۹۹ به لحاظ تاثیرات کرونا سال بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم، شیوع کرونا نه تنها در نظام سلامت، بلکه در نظام های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و حتی در مناسبات اجتماعی و سیاسی جهان تاثیرگذار بود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران تنها و درگیر در ظالمانه ترین تحریم ها توانست به لطف خداوند و با هدایت رهبری فرزانه و با وفاق و همدلی همه دستگاهها دستاوردهایی در مقابله با این ویروس داشته باشد که در عرصه بین المللی نیز ممتاز بود.
نمکی با بیان اینکه در شرایط ناشی از فشارهای تحریم در دوره ها و برهه هایی از شیوع کرونا در کنترل و کاهش مرگ و میرها از مقتدرترین کشورهای جهان بودیم، اضافه کرد: این مهم در سایه وفاق و همدلی شکل گرفت به طوریکه سه موج قبلی به خوبی مدیریت شد.
وی با بیان اینکه در اوایل شیوع کرونا که با مشکلات تامین اقلام بهداشتی کرونا مواجه بودیم، با همدلی در مدت کوتاهی توانستیم به عنوان یکی از اصلی ترین تولید کنندگان اقلام محافظتی، پیشگیری و دارویی باشیم، افزود: به طوریکه در زمان حاضر ایران آماده صادرات داروهای ضد ویروسی به کشورهای دیگر بوده و این دستاورد مهمی است.
این عضو هیات دولت با اشاره به اینکه امروز کشورمان با پیک چهارم کرونا مواجه شده است، ادامه داد: این پیک برای متخصصان امر که وضعیت بیماری را رصد می کردند، غیر منتظره نبود، همکارانم این افق را در صورت عدم برخی رعایت ها اعلام کرده بودند و این موضوع کاملا مشخص بود.
وی با بیان اینکه پیش از عید به تمامی روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور اعلام کردم که خودتان را برای یکی از سختترین موج های بیماری کووید -۱۹ آماده کنید، اظهار داشت: فرق این موج به دلیل ویروس جهش یافته با انواع امواج قبلی این بود که در موجهای قبلی بین هفت تا ۱۰ روز طول می کشید تا بر شمار مبتلایان بستری ها افزوده شود ولی امروز این مدت به ۲۴ تا ۷۲ ساعت کاهش یافته است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در زمان حاضر کشورمان با موج سهمگین همه گیری با ویروس جهش یافته مواجه شده است و در شرایط کنونی باید به دنبال راهکارهایی برای برون رفت از چالش بود.
وی با تاکید بر اینکه هر چند موج کنونی بیماری بسیار سهمگین تر از موج های قبلی است، اظهار داشت: در این وضعیت خودمان را نباخته ایم، در برابر بیماری زانو نزده ایم، مسلط بر شرایط هستیم، هرچند کادر درمانی به شدت خسته، رنجور و زیر فشار سه موج قبلی قرار داشت اما هیچکدام خودشان را بازنده نمی دانند.
نمکی با بیان اینکه سال گذشته در کشورمان نگران اکسیژن مورد نیاز بیماران بودیم، افزود: خوشبختانه اکسیژن سازی به همه جای کشور رسیده و برای کاهش نقصان ها از سوی نهادهایی نیز کمک هایی به وزارت بهداشت و درمان انجام گرفته و یا در حال انجام است.
این عضو کابینه دولت با اشاره به اینکه نگران مرگ حتی یک نفر کرونایی هستیم و از این بابت غصه می خوریم، ادامه داد: جامعه پزشکی همقسم شدهاند حتی خودشان فدا شوند تا فردی نمیرد، آماده جانفشانی برای کشورمان هستیم و در راه خدمت رسانی از هیچ تلاشی دریغ نمی کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه کشورمان با ویروس جهش یافته، بسیار چموش دست و پنجه نرم می کند، گفت: برای رهایی از این بیماری باید همدل بود چرا که همدلی از ارکان مهم موفقیت به شمار می رود و دوم اینکه اجتناب از سیاسی کاری است که من بسیارنگران همین سیاست زدگی هستم چون که عده ای تلاش می کنند که کرونا، مرگ و مردم را عامل توفیق خود در عرصه سیاست کنند.
نمکی افزود: لعنت خدا بر این سیاست زدگی که عده ای تلاش می کنند از این نمد پوسیده هم کلاهی برای خودشان دست و پا کنند، این یک فتنه بوده و بنا بر فرموده امام علی (ع) از این فتنه و آشوب در گذرید، این سیاست زدگی ها یک فتنه است.
وی با بیان اینکه عده ای کرونا را عامل تخریب دولت کرده اند، اظهار داشت: یک عده نیز کرونا را عامل تخریب دفتر رهبری و کل نظام می کنند، بنده به تمامی سیاسیون بگویم که اولا ما سیاسی نیستیم، سیاست بلد هستیم، اما سیاسی نیستیم برای هیچ صندلی هم خیز برنداشتیم، دلمان می خواهد این بیماری را جمع و جور کنیم و عاملی برای خوشحالی ایران و رضایتمندی رهبری و ادای دین به خون شهدا باشیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اما بدانند عزیزانی که در این ایام بازار سیاست برای بعضی انتخابات داغ شده، از زدن کل نظام چیزی گیرشان نمی آید، عده ای برایمان دندان تیز کرده اند که از این فاصله ها بهره مند شوند اما درا ینجا به قدری همدلی و وفاق برقرار است که اصولگرا، اصلاح طلب، معتدل گرا و چپ و راست معنی ندارد و متاسفانه سیاست زدگی نمی گذارد کارها درست انجام گیرد.
مخدوش شدن رعایت پروتکل های بهداشتی، مدیریت کرونا را سخت تر می کند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور تاکید کرد و گفت: مخدوش شدن این مساله توفیق مدیریت در این بیماری را بیش از گذشته سخت تر می کند.
وی افزود: در صورتی که حتی عموم جامعه نیز واکسن تزریق کرده اما پروتکل شکنی کنند، در کنترل بیماری مشکل خواهیم داشت.
نمکی گفت: علوم پزشکی زنجان برای مدیریت بهتر بیماری باید مراکز ۱۶ ساعته را افزایش دهد، چون هر چه بیماریابی فعالی داشته باشیم، در بخش بستری موفق خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه داروی ضدویروس درمان سرپایی کرونایی نیز تحت پوشش بیمه ها قرار گرفته است، افزود: باید بیماران در مراکز ۱۶ ساعته شناسایی شوند و از سرریز آنان به مراکز بیمارستانی جلوگیری کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در صورت عدم اجرای چنین طرحی نه تنها در کشور بلکه در استان با افزایش تخت نمی توان مدیریت مطلوبی را داشت و کمبود به وجود خواهد آمد، گفت: سال گذشته با جیب تهی سه هزار تخت آی سی یو به بیمارستانهای کشور افزوده شد که سهم زنجان ۱۰۰ تخت بود.
این عضو کابینه دولت با اشاره به اینکه فیلتر درمان سرپایی بیماران در این دوره از موج بسیار مهم است، ادامه داد: در کنار آن انجام تست به میزان کافی و پیدا کردن افراد در تماس با مبتلایان نیز امری مهم بوده تا بتوان با قرنطینه افراد مثبت نظارت های لازم را انجام داد.
نمکی با بیان اینکه پروتکل های درمانی بیماران از سال گذشته بهتر شده است، ادامه داد: کمیته ترخیص بیماران به نسبت بهبود یافتنِ بیماران، افراد بد حال را جایگزین می کنند.
وی یادآورشد: مبتلایان به ویروس انگلیسی روزهای هشتم و نهم وضعیت بهتری پیدا می کنند اما از روز نهم و دهم به مدت ۴۸ ساعت بدحال می شوند که در این راستا مراقبت، پیگیری و نظارت های لازم باید انجام گیرد.
نمکی با اشاره به مراسم ماه مبارک رمضان اظهار داشت: مراسم لیالی قدر مبتنی بر رعایت کامل پروتکل های بهداشتی و با ضوابط خاص و خرد ورزی انجام خواهد شد چراکه در صورت بی توجهی به پروتکل ها مشکلات زیادی به وجود می آید.
نمکی گفت: اگر همه مسافرت ترکیه داشته باشند و برگردند، یکی از شبکه های بیگانه نمی گوید که در اشاعه بیماری موثر بوده اند، اما اگر اثبات شود که یک مومن در یک نماز جمعه، نماز یومیه مبتلا شده است تمامی بوق های دنیا به صدا درآمده و به آن می پردازند.
وی اضافه کرد: در خصوص بحث واکسن، یکی از غم ها در ایام مدیریت کرونا فضای ناجوانمردانه تبلیغاتی است که هیچ وزیر بهداشتی در هیچ جای دنیا اینقدر گرفتار کلاف سردرگم درهم تنیده تبلیغات منفی نیست.
این عضو کابینه دولت ادامه داد: در خصوص واکسن روسی ″اسپوتنیک وی” ۹ ماه کار شد، اولین تلفن من به وزیر بهداشت روسیه، ۹ اردیبهشت سال گذشته بود، با چه فشاری این کار انجام شد، اولین حمله ها را افرادی انجام دادند تا بگویند، این اقدام تبلیغاتی بوده است.
وی با اشاره به اینکه همین افراد همان روز می گفتند چرا واکسن آسترازنکا وارد نمی کنید؟ این کار هم انجام شد، گفتند در مقاله خوانده ایم، فلان می شود، پس به ما واکسن اسپوتنیک وی بدهید.
نمکی افزود: چیزی را که شاید برای ملت ایران ضرر داشته باشد، برای فرزند خودم تزریق کردم، تا ببینید ما تا کجا پای شما ایستاده ایم.