• تاریخ: تیر ۱۱, ۱۴۰۲
  • شناسه خبر: 33325

۳۰درصد از مدارس قدیمی زنجان نیاز به تخریب یا بازسازی دارند/ مدارس خیر ساز مولدسازی نمی شوند

۳۰ درصد از مدارس قدیمی زنجان نیاز به مقاوم سازی، تخریب و یا بازسازی دارند. وقتی در شهرکهای اقماری فضای آموزشی ساخته نمی شود سازمان نوسازی مدارس مجبور به احداث مدرسه و صرف بودجه برای آن میشود و مدارس قدیمی از اولویت خارج ...

به گزارش « پایگاه خبری-تحلیلی پیام ملّت» حمیدرضا اسلامی مدیر کل سازمان نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان زنجان در نشست خبری اظهار کرد: سال گذشته ۱۰۰کلاس درس آماده و به آموزش و پرورش استان تحویل داده شد و امسال نیزتحویل ۱۵۰ کلاس درس برنامه ریزی شده است.

اسلامی با بیان اینکه استخر دانش آموزی زنجان در صورت تامین اعتبار امسال به بهره برداری خواهد رسید گفت: در شهرهای ابهر، قیدار و زنجان استخر دانش آموزی در دست احداث است که استخر زنجان ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امسال به اتمام می رسد.

وی افزود: اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان زنجان ۱۳۵ پروژه در دست اجرا دارد که از این تعداد ۷۵پروژه خیرساز است که درواقع از ۳۷۳ کلاس درس ۱۳۷ کلاس تعهد خیرین است.

اسلامی با اشاره به اجرای طرح هجرت در مدارس گفت: امسال این طرح با نام شهید عجمیان در مدارس اجرا خواهد شد که هدف آن شاداب سازی محیط های آموزشگاهی و رنگ آمیزی و تعمیر میز و نیمکت های مدارس است .

وی افزود: هزینه خرید نیمکت دانش آموزی حدود ۳ تا ۴میلیون است درحالی که می شود با تعمیر نیمکت ها دوباره آنها را در اختیار دانش آموزان قرار داد.

اسلامی با اشاره به ماده ۱۸ قانون آموزش و پرورش گفت: همه احداث کنندگانی که در شهرک های اقماری در حال ایجاد و یا بهره برداری واحدهای مسکونی هستند مکلف به تامین فضاهای آموزشی هستند و همینطور ذیل تبصره ۳ماده ۱۰۱ قانون شهرداری ها کسانی که ۱۰هکتار زمین را به شهرک تبدیل می کنند باید ۲و نیم هکتار آن را به معابر و کوچه و خیابان اختصاص دهند و ۲۵ درصد برای لکه گذاری آموزشی و فرهنگی و انتظامی و ورزشی باید اختصاص دهند، پس منتی بر شهروندان در تخصیص زمین برای فضاهای آموزشی نیست.

مدیر کل سازمان نوسازی ، تجهیز و توسعه مدارس استان زنجان با بیان اینکه در ابهر، قیدار، خرمدره و زنجان شهرک هایی ایجاد شد که فضاهای آموزشی برای آنها در نظر گرفته نشده گفت: در حالی که در طرح های تفصیلی لکه های آموزشی مشخص شده بود ولی صرف لکه گذاری به معنی استفاده و ساخت فضای آموزشی نیست و تا زمانی که این فضاها ساخته نشده و در اختیار دانش آموزان قرار گرفته نشود هیچ کارایی ندارد.

وی افزود: همین مشکل در منطقه پونک که عمده آن را مسکن مهرتشکیل می دهد نیز وجود دارد و همینطور کوی ارغوان و زیتون و زنگان و نصر هم ذیل پروژه های نهضت ملی مسکن هستند که قبل از سکونت مردم در این مناطق باید فضاهای آموزشی هم ساخته شود. البته از سال گذشته سه فضای آموزشی در کوی زیتون و دو فضا هم در کوی زنگان شروع شده که پاسخگوی مردم نیست.

اسلامی گفت: در شهرک شهرآرا یک مدرسه ۱۲کلاسه تعریف شد که به علت نزدیکی به گسل مجبور شدیم یک طبقه آن را حذف کنیم و یک مدرسه ۶ کلاسه در آن احداث خواهد شد. در شهرک مهرآرا نیز یک مدرسه ۱۲ کلاسه در حال احداث است. در کوی ثمین هم لکه های آموزشی روی گسل افتاده است که امکان احداث آن را نداریم. چون مدارس به دلیل حساسیت بالا و تعداد بالای دانش آموزان امکان آسیب دیدگی بالایی دارند و هر حادثه ای ممکن است تبدیل به بحران شود.

وی با بیان اینکه ۳۰درصد از مدارس قدیمی زنجان نیاز به مقاوم سازی، تخریب و یا بازسازی دارند گفت: وقتی در شهرکهای اقماری فضای آموزشی ساخته نمی شود سازمان نوسازی مدارس مجبور به احداث مدرسه و صرف بودجه برای آن میشود و مدارس قدیمی از اولویت خارج می شوند.

اسلامی در خصوص مولد سازی و فروش مدارس خیرساز نیز با بیان اینکه در مولد سازی اموال آموزش و پرورش یک سوء تفاهم ایجاد شد گفت: در مولد سازی در شهرها و روستاها، زمین ها و یا ساختمان هایی داریم که در بافت فرسوده و مرکزی شهر قیمت بالایی دارند و همینطور تمرکز جمعیت جوان و دانش آموزی ما از مرکز شهر به شهرک های اقماری منتقل شده است. طبق طراحی انجام شده تغییر کاربری آموزشی به تجاری و مسکونی و اداری و فروش آن ها درنظر است که از محل فروش آنها پروژه های خیرساز تکمیل میشود و پروژه های خیرساز مولد سازی نمی شود.

وی با بیان اینکه به هیچ پروژه خیری و خیرسازی اجازه فروش و مولد سازی را نخواهیم داد گفت: ممکن است جداره برخی ساختمان های خیرساز امکان تجاری شدن داشته باشند مثل مدرسه شریعتی و امیرکبیر که از محل درآمد آن تجهیز و ساخت مدارس دیگر انجام میشود و به هیچ وجه فروش مدارس و مراکز خیر ساز صورت نمی گیرد.

اسلامی درخصوص مدارس کانکسی نیز با بیان اینکه در طرح شهید پناهی تبدیل مدارس کانکسی به مدارس ثابت انجام می شود گفت: در مناطقی که تعداد دانش آموزان ۱۰ نفر و بیش ازآن باشد مدارس یک یا دو کلاسه احداث می شود. تعداد مدارس کانکسی استان ۱۱پروژه بود که ۱۸ کلاس درس را شامل می شود و تا کنون ۴ مدرسه تحویل داده شده و مابقی هم در حال اجرا است. هدفگذاری این است که تا ابتدای سال تحصیلی این مدارس آماده شود.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست