• تاریخ: دی ۳۰, ۱۴۰۳
  • شناسه خبر: 39782

زنجان قطب برق کشور است؛ حق ما خاموشی نیست!

رییس اتاق بازرگانی زنجان در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره استانی نشان مسئولیت اجتماعی عنوان کرد؛ حق استان زنجان خاموشی نیست

به گزارش« پایگاه خبری – تحلیلی پیام ملّت» مراسم اختتامیه نخستین جشنواره استانی نشان مسئولیت اجتماعی صبح ۲۹ دی ۱۴۰۳ با حضور شهرام دبیری ؛معاون رئیس جمهور در امور مجلس در سالن همایش مهرانه زنجان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم صمد یوسفی‌اصل؛ رییس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه نشان مسئولیت اجتماعی از سال  ۱۹۷۰ به‌صورت تحقیقاتی در دنیا آغاز شده است، اظهار کرد: در کشور نیز هدف از برگزاری چنین برنامه‌هایی افزایش حساسیت‌ها و نگاهی نو نسبت به این موضوع است.

وی با بیان اینکه می‌بایست به موضوع مسئولیت اجتماعی فراتر از بحث‌های مالی نگاه کرد، تصریح کرد: هر بنگاه اقتصادی که به این موضوع می‌پردازد قطعا به لحاظ فکری توسعه یافته است.



رییس اتاق بازرگانی زنجان در ادامه با اشاره به موضوع ناترازی انرژی و کسری برق در زنجان افزود: در شش ماه گذشته در تامین برق دچار مشکل بوده‌ایم که این مسئله همچنان پابرجاست.

یوسفی اصل با تاکید بر اینکه کسری برق در ماه‌های آتی و تابستان آینده نیز با وجود چنین شرایطی دور از انتظار نیست، تصریح کرد: به منظور استفاده از انرژی‌های نو نظیر انرژی خورشیدی امکانات لازم وجود داشته و از لحاظ علم و تکنولوژی نیز مشکلی نداریم اما مسئله پیش‌روی و وجود بروکراسی اداری و کاغذ بازی است که سبب کندی سرعت حل مشکلات کسری برق در استان شده است.

وی با اشاره به اینکه استان زنجان جزو استان‌های پر بازده در حوزه انرژی خورشیدی است، خاطرنشان کرد: حق استان ما خاموشی نیست چرا که زنجان قطب برق است و قابلیت تامین کسری ناترازی انرژی در حوزه برق را دارد.

با اجرای مسئولیت اجتماعی بنگاهی به فکر آینده فرزاندنمان باشیم

 رییس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق ایران در این مراسم با بیان اینکه اگر به‌عنوان بنگاه اقتصادی بخشی از سود خود را که منافع شخصی است به امور خیریه اختصاص دهیم، مسئولیت اجتماعی فردی است، اظهار کرد: در مقابل مسئولیت اجتماعی بنگاهی علمی است که در سه دهه گذشته شکل گرفته و بنگاه‌داران را موظف به رعایت آن نموده است.

وی تاکید کرد: مسئولیت اجتماعی شرکتی (CSR) که در دنیا در حال الزامی شدن است با مسئولیت اجتماعی خیرخواهانه تفاوت دارد و نباید اشتباه گرفته شود.

وی با تاکید بر اینکه یک بنگاه‌دار اقتصادی موظف به داشتن پیوست اجتماعی قبل از شروع کار است، تصریح کرد: این بنگاه‌ها می‌بایست محیط زیست، جامعه و نیز خیریه را در نظر بگیرند.

اولیایی با اشاره به اینکه مسئولیت اجتماعی بنگاهی وظیفه‌ای است که بخشی از آن را قانون و بخشی از آن را شخص با در نظر گرفتن منافع انجام می‌دهد، ادامه داد: امروزه با توجه به مسائل موجود در دنیا نظیر گرمایش جهانی، توزیع ناعادلانه ثروت و… اگر بنگاه‌ها به فکر سود خود بوده و محیط‌زیست و جامعه را در نظر نگیرند مردم به عنوان ضلع سوم حکمرانی اجازه ادامه فعالیت و تولید را به آنها نمی‌دهند.

رییس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق ایران با بیان اینکه امروز پایداری کسب و کار به پایداری جامعه وابسته شده است، گفت: یکی از موضوعاتی که ممکن است مانع تبادلات اقتصادی در کشور شود توجه کمتر به موضوعات مسئولیت اجتماعی است.

اولیایی با تاکید بر اینکه عدم توجه به مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه پایدار می‌تواند به‌عنوان مانعی در تعاملات بین‌المللی کشورمان با دنیا لحاظ شود که بنگاه‌داران می‌بایست به آن توجه کنند، خاطرنشان کرد: مسئولیت اجتماعی یک وظیفه همگانی است چرا که باید به فکر فرزندان و آینده کشور باشیم.

وی در پایان افزود: امیدواریم با تجربه ارزشمند اتاق بازرگانی زنجان در این زمینه بتوانیم این اتاق را به عنوان دبیرخانه جایزه نشان مسئولیت اجتماعی مطرح کنیم.

نهاد مقدس بسیج؛ مصداق بارز مسئولیت اجتماعی است

نبی‌اله محمدی در اختتامیه نخستین جشنواره نشان مسئولیت اجتماعی بیان کرد؛ مشارکت خوب در حکمرانی حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه مصادیق مسئولیت اجتماعی متعدد است، تصریح کرد: مهمترین آن توجه به محیط زیست و هزینه کرد در این حوزه است .

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آنچه که در مسئولیت اجتماعی شرکتی مطرح می‌شود هزینه کرد اعتبارات در حوزه‌های مختلف جامعه است، افزود: چرا که  مسئولیت اجتماعی همان تعهدی است که فرد یا سازمان نسبت به جامعه و محیط زیست داشته و پدیده نو و جدیدی نیست‌.

محمدی با بیان اینکه در تمامی موضوعات مغفول مانده‌ می‌توان مسئولیت اجتماعی را اجرا کرد، تصریح کرد: مصداق بارز مسئولیت اجتماعی نهاد مقدس بسیج است که بدون ادعا خدمات‌رسانی کرده و فعالیت می‌کند.

این مسئول افزود: حکمرانی خوب با ایفای نقش بخش خصوصی، بخش دولتی و مردم بصورت مشترک در اداره عمومی امکان پذیر است.

وی در ادامه با اشاره به ناترازی انرژی در کشور افزود: عارضه ناترازی انرژی منوط به امروز و دیروز نبوده و در طولانی مدت شکل گرفته که نتیجه آن امروز در کسری برق و گاز صنایع نمود پیدا کرده است.

محمدی ادامه داد: یکی از معیارهای ارزیابی دولت چهاردهم از نظر مردم مدیریت انرژی و تامین ناترازی‌ها خواهد بود.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به برقراری پرواز زنجان به نجف و زنجان به کیش گفت: این مهم فرصت مناسبی برای تجار، بازرگانان و صاحبان صنایع بوده و همچنین پیگیر برقراری پرواز زنجان-استانبول در آینده‌ی نزدیک هستیم.

مسئولیت اجتماعی هدفی فراتر از حمایت است

مدیرعامل کمپانی بین‌المللی CSR گفت: مسئولیت اجتماعی هدفی فراتر از حمایت بوده و به این معناست که  در کنار سودآوری برای خود، چگونه می‌توانیم برای افراد جامعه و اقتصاد کشورمان مفید باشیم.

مارتین نئورایتر؛ مدیرعامل کمپانی بین‌المللی CSR با بیان اینکه بسیاری از مردم مسئولیت اجتماعی را به عنوان انجام کاری خوب، بازگشت به جامعه، سخاوت و حمایت از یک هدف درست می‌دانند، اظهار کرد: در حالی که این تعاریف تنها بخش کوچکی از تعریف اصلی مسئولیت اجتماعی است.

وی با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی در حقیقت یعنی چگونگی انجام کسب و کار و یا بدست آوردن پولی که برای یک هدف خاص استفاده می‌شود که این موضوع تاثیر یا همان impact است، افزود: میزان اثر بخشی بر جامعه، انسان‌ها و به‌طور کلی محیطی که فرد در آن فعالیت می‌کند، تصویر بسیار وسیعی از مسئولیت اجتماعی می‌باشد.

مدیرعامل کمپانی بین المللی CSR  با تاکید بر اینکه می‌خواهیم جامعه‌ای پایدار بسازیم که بر اساس مسئولیت نسبت مردم، محیط زیست و کسب و کار بنا شده باشد، تصریح کرد: محیط زیست که در آن زندگی می‌کنیم، جامعه که در محیط زیست نهفته است و در درون آن جامعه، سازمان ها، کسب و کارها، شرکت‌ها و…وجود دارد را باهم می‌سازیم.

وی با اشاره به اینکه همه این عوامل به هم وابسته بوده و مقوله‌ای  جدا از هم نیستند، خاطرنشان کرد: چرا که مسئولیت اجتماعی هدفی فراتر از حمایت بوده و به این معناست که  در کنار سودآوری برای خود، چگونه می‌توانیم برای افراد جامعه و اقتصاد کشورمان مفید باشیم.

نئورایتر در ادامه با تاکید بر اینکه در اروپای غربی به‌خصوص در آمریکا ایده نوظهوری به نام EFG به معنای حکومت نوظهور اجتماعی بوجود آمده که تبدیل به ابزاری برای اندازه‌گیری شده است، گفت: به عبارتی در جذب سرمایه‌گذار و گردش سرمایه باید به تاریخچه کسب و کارها توجه کرد.

وی با اشاره به اینکه توجه به تاریخچه کسب و کار به معنای کسب موفقیت در آینده نیست، بیان کرد: چرا که این جنبه‌های اقتصادی گذشته محور هستند.

وی با بیان اینکه اینجاست که مسئولیت اجتماعی به ما کمک می‌کند که روند کسب وکار خود و عوامل موثر بر آن نظیر تاریخچه وجودی کسب و کار، رضایت شغلی نیروهای فعال در آن و نیز تاثیر و آسیب عوامل محیط زیستی بر آن را درک کنیم، تصریح کرد: همچنین می‌توان اهمیت واقعی مسئولیت اجتماعی را نه تنها به عنوان ابزاری برای شناسایی ریسک‌ها بلکه فرصتی برای درک نقاط بالقوه آن در کسب و کار و همچنین شناسایی فرصت‌ها برای بهبود آن در نظر گرفت که  این مهم یک نگرش رو به جلوست و نگاهی به گذشته ندارد.

وی با بیان اینکه نمی‌توان مسئولیت اجتماعی را به عنوان یک هدف خوب و خیریه در نظر گرفت چرا که به عنوان رویکردی پایدار نخواهد بود،گفت: در مجموع مسئولیت اجتماعی یعنی با ذینفعان خود چگونه فرصت‌ها را خلق کرده و ریسک‌ها را کم کنیم.

وی در پایان با بیان اینکه استاندارد ایده‌آلی با عنوان”۲۶هزار” وجود دارد که نئورایتر رئیس توسعه آن است، گفت: این استاندارد تلاش می‌کند تا به عنوان ابزاری برای توسعه پایدار در کسب و کار خود به شیوه درست را ترویج دهد.

شایان ذکر است در پایان این مراسم ضمن رونمایی از کتاب گزارشگری مسئولیت اجتماعی از برگزیدگان جشنواره نیز به شرح ذیل تجلیل شد.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست