مشکل اصلی در رونق صنعت فرش ایرانی فروش آن است/ امروزبسیاری از بافندگان فرش ایرانی بیکار هستند

به گزارش « پایگاه خبری-تحلیلی پیام ملّت» مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خانه ملت اظهار کرد: در فروش فرش ایرانی با اُفت قابل توجهی روبرو هستیم، از اشتغالزایی در این حوزه گرفته تا تولید ناخالص داخلی در میزان تولید و صادرات فرش ایرانی دخیل بوده است؛ اما مسئله اینجاست برای جبران اُفت فرش ایرانی چه اقدامی باید انجام دهیم؟

طاهری گفت: فروش فرش ایرانی وابسته به زنجیره‌ای از اقدامات است،باید زیر ساخت‌های تولید تا فروش فرش ایرانی از تامین کارگاه گرفته تا فروش آن در بازارهای داخلی و خارجی مد نظر متولیان امر قرار بگیرد که می‌تواند مجموعه‌ای از مسائل را شامل شود.

وی افزود: اگر در پروسه تولید فرش ایرانی زنجیره پایانی یعنی فروش و صادرات آن را در اولویت‌ها قرار دهیم شاهد ارز آوری آن خواهیم بود، اگر قیمت معقول صادرات فرش دستباف ایرانی را مورد رسیدگی قرار دهیم خواه و ناخواه اشتغالزایی، تولید و فروش فرش دستباف ایرانی رونق خواهد گرفت.

طاهری با بیان اینکه مشکل اصلی در رونق صنعت فرش ایرانی فروش آن است گفت: امروز بسیاری از بافندگان حرفه‌ای فرش بیکار هستند، از کیفیت نخ گیری در بافت فرش گرفته تا طراحی برتر، توسعه، کمیت و زمانی که برای بافت آن صرف می‌شود همگی به نوعی در قیمت گذاری این هنر اصیل ایرانی تاثیر خواهد گذاشت.

وی افزود: در قیمت فرش ایرانی باید مرحله پایانی آن را مد نظر قرار دهیم،زحماتی که بافنده فرش برای بافت قالی و فرش متحمل می‌شود زمانی به ثمر می‌رسد که محصول تولید شده در بازار به فروش برسد و در نهایت تولیدکننده دلگرم به تولید مجدد آن باشد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به رفع تعهدات ارزی برای برخی از کالاهای صادراتی گفت: رفع تعهدات ارزی از جمله پیشنهادات موثر برای رونق برخی از مشاغل منجمله صنایع دستی است که در نظر گرفته شده است؛ برای رونق صنعت فرش و صادرات آن بی تردید رفع تعهدات ارزی می‌تواند مسیری مطمئن برای توسعه آن باشد یعنی تولید کننده به قیمت بازار می‌تواند ارز خود را به تومان تبدیل کرده و دیگر نیازی نیست ارز تعلق گرفته را به ارز نیمایی مبدل کنند که همین مسئله منجر می‌شود انگیزه و سود در تولید فرش دستباف برای تولید کننده فراهم شود.

طاهری گفت: نمایشگاه‌های جهانی فرش مسیری برای توسعه و رونق این صنعت است و حمایت از تولیدکنندگان فرش ایرانی برای حضور در جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های ملی و بین المللی می‌تواند توانمندی فعالان این عرصه را پررنگ کند، اما در برخی از مواقع تمام فرش‌های صادر شده به نمایشگاه‌های جهانی به فروش نمی‌رسد و تولید کنندگان مجبور به بازگرداند آنها به کشور می‌شود، بی تردید موانعی برای استرداد آنها به کشور خواهد بود که به ضرر تولید کننده است و بنام واردات به ثبت می‌رسد، دولت باید برای این مهم که هر از چندگاهی چالش برانگیز می‌شود تدبیری داشته باشد.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس با انتقاد از اینکه بازار فرش ایرانی را سایر کشورها به دست گرفته‌اند افزود: امروز بخش بزرگی از بازار‌های صادراتی فرش دستباف ایران به حاشیه رفته است و متاسفانه بازار این هنر اصیل ایرانی را کشورهایی همچون هند، چین و پاکستان به دست گرفته است.

داغ این هفته

برنامه ایمنی آب در 12 شهر، سه مجتمع روستایی و سه روستای استان زنجان اجرا شد

به گزارش «پایگاه خبری - تحلیلی پیام ملّت» «علی...

برنامه‌های سالمندان زنجانی به صورت محله محوری اجرا شود

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی «پیام ملت» -...

سمای زنجان در مسیر تحول است

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی « پیام ملت»...

معرفی 76 ساختمان به شهرداری به دلیل وقوع تخلفات ساختمانی

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی « پیام ملت»...

57 مدرسه جدید در زنجان ساخته می‌شود

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی« پیام ملت» -...

عناوین خبر

برنامه‌های سالمندان زنجانی به صورت محله محوری اجرا شود

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی «پیام ملت» -...

سمای زنجان در مسیر تحول است

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی « پیام ملت»...

معرفی 76 ساختمان به شهرداری به دلیل وقوع تخلفات ساختمانی

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی « پیام ملت»...

57 مدرسه جدید در زنجان ساخته می‌شود

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی« پیام ملت» -...

آلودگی‌های خاک در برخی شهرک‌های صنعتی زنجان گزارش شده است

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی «پیام ملت»، سید...

محکوم مالی با گلریزان دانش آموزان زنجانی آزاد شد

به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی «پیام ملت»، حجت الاسلام...
spot_img

مقالات مرتبط

دسته بندی های محبوب

spot_imgspot_img