خلأ فرهنگی و تاریخی مانع توسعه فرهنگ کتابخوانی در ایران است

به گزارش «پایگاه خبری – تحلیلی پیام ملّت» – جعفر محمدی در جلسه تجلیل از خادمان نشر استان زنجان اظهار کرد: مشکل گرانی کتاب در جامعه تنها یک عامل مقطعی نیست و ریشه‌های عمیق‌تری دارد.

وی با اشاره به مقایسه وضعیت ایران با کشورهای توسعه‌یافته در حوزه کتاب گفت: کشورهایی که اکنون در حوزه کتاب موفق هستند، در یک مقطع تاریخی نزدیک به ۳۰۰ سال به طور متوالی در فضای کتاب و چاپ تنفس کرده‌اند؛ نسل‌های متوالی کتاب خوانده و کتاب نوشته‌اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: در ایران اما از روز چاپ اولین روزنامه تا ورود رادیو حدود ۳۶ تا ۳۷ سال فاصله بوده است و این باعث شده فرهنگ عمومی کتابخوانی شکل نگرفته باشد.

محمدی با اشاره به تجربه‌های جهانی افزود: تکنولوژی به تنهایی نمی‌تواند مانع کتاب شود.

وی ادامه داد: حتی در کشورهایی مثل ژاپن، تیراژ روزنامه‌ها به ۱۵ میلیون نسخه هم رسید؛ بنابراین مشکل، تاریخی و فرهنگی است و نیازمند برنامه‌ریزی طولانی‌مدت و مستمر است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت حمایت از کتاب‌های مرتبط با زنجان تأکید کرد و گفت: امسال و سال گذشته، بخشی از اعتبارات خرید کتاب به آثاری اختصاص یافته که موضوعشان استان زنجان بوده است.

 وی گفت: این اقدام، تلاشی برای تقویت انتشارات محلی و تشویق ناشران به تولید آثار با کیفیت است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه صنعت چاپ و نشر در حال حاضر به یک بازار تجاری تبدیل شده و انگیزه‌های متفاوتی در آن نقش دارد، خاطرنشان کرد: نبود انگیزه‌های واقعی علمی و فرهنگی باعث شده بسیاری از کتاب‌ها کپی‌برداری شده و نوآوری در آثار کاهش پیدا کند.

در ادامه علی محمد بیانی از فعالان حوزه نشر بر لزوم ایجاد بسترهای عرضه کتاب در استان تأکید کرد و ادامه داد: ما در حوزه عرضه کتاب هم با مشکلاتی مواجهیم. پیشنهاد شده است برای اولین بار، نمایشگاه استانی کتاب با همکاری فرهنگسراها برگزار شود.

وی گفت: اگر بتوانیم این نمایشگاه را سالانه و در هفته کتاب فعال نگه داریم، می‌تواند بخش زیادی از خلاهای موجود را پر کند.

بیانی با اشاره به وضعیت کتاب فروشی‌ها در زنجان گفت: زمانی که جمعیت زنجان حدود ۱۰۰ هزار نفر بود، نزدیک به ۳۰ کتابفروشی وجود داشت؛ اما اکنون این تعداد به‌شدت کاهش یافته و باید تلاش کنیم تا هم تولید و هم عرضه کتاب در استان تقویت شود

داغ این هفته

برنامه ایمنی آب در 12 شهر، سه مجتمع روستایی و سه روستای استان زنجان اجرا شد

به گزارش «پایگاه خبری - تحلیلی پیام ملّت» «علی...

برنامه‌های سالمندان زنجانی به صورت محله محوری اجرا شود

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی «پیام ملت» -...

سمای زنجان در مسیر تحول است

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی « پیام ملت»...

معرفی 76 ساختمان به شهرداری به دلیل وقوع تخلفات ساختمانی

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی « پیام ملت»...

57 مدرسه جدید در زنجان ساخته می‌شود

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی« پیام ملت» -...

عناوین خبر

برنامه‌های سالمندان زنجانی به صورت محله محوری اجرا شود

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی «پیام ملت» -...

سمای زنجان در مسیر تحول است

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی « پیام ملت»...

معرفی 76 ساختمان به شهرداری به دلیل وقوع تخلفات ساختمانی

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی « پیام ملت»...

57 مدرسه جدید در زنجان ساخته می‌شود

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی« پیام ملت» -...

آلودگی‌های خاک در برخی شهرک‌های صنعتی زنجان گزارش شده است

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی «پیام ملت»، سید...

محکوم مالی با گلریزان دانش آموزان زنجانی آزاد شد

به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی «پیام ملت»، حجت الاسلام...
spot_img

مقالات مرتبط

دسته بندی های محبوب

spot_imgspot_img